Un terç de les persones amb invitació per la Fira Reial no es van presentar

  • De la Rosa: “la cita prèvia és un hàndicap en què hem de seguir treballant: hi ha gent que va duplicar i triplicar peticions”.
  • Més de 76.000 persones van participar a les activitats nadalenques.  

L’Ajuntament fa un balanç “molt positiu” de les activitats organitzades durant les festes de Nadal. Més de 76.000 persones han participat en les diverses activitats nadalenques realitzades a la ciutat. Durant els quatre dies que es va celebrar la Fira Reial, van anar-hi prop de 16.000 assistents, una tercera part menys de la que tenia invitació. 

Durant els quatre dies que els nens podien visitar Ses Majestats els Reis d’Orient a la Fira Reial instal·lada a Fira Sabadell, ha estat visitada per un total de 15.756 assistents, en lloc dels 24.400 visitants previstos. El regidor de Cultura de l’ajuntament de Sabadell, Carles de la Rosa, ha manifestat que “la cita prèvia és un hàndicap en què hem de seguir treballant, hi ha gent que va duplicar i triplicar la petició de les cites prèvies. Tot i així, les persones que no van poder aconseguir entrades es van poder reubicar a través del departament de Cultura perquè ningú no es quedes sense poder veure la Fira Reial”.

“Haurem d’aprendre a utilitzar correctament el sistema de cita prèvia, demanant les entrades que farem servir i després fent-les servir i tenir empatia amb la resta de la ciutadania. Sabem que les activitats que són gratuïtes tenen un nivell de compromís baix pel que fa a la utilització de les entrades”, ha explicat el regidor.

L’Ajuntament assegura que sabien que hi ha un 20  o 25 per cent de persones que agafen entrada per activitats que són gratuïtes i que després no hi van. Apunten que no és un fet aïllat, ja que ha passat a ciutats com Barcelona.

Alta participació en les activitats nadalenques

Per activitats, el pessebre de la ciutat creat per l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell que s’ha instal·lat aquest Nadal a la plaça de Sant Roc ha estat visitat per més de 40.000 persones. L’espectacle Pas de Pardal que s’ha representat durant diverses jornades a la plaça del Doctor Robert ha rebut 15.570 assistents. Pels dos parcs de Nadal, ubicats al nord i al sud, han passat un total de 3.145 persones. I prop de 2.000 han vist els carters reials distribuïts a diferents punts de la ciutat.

Prop de 10.000 espectadors del ‘streaming’

La retransmissió de dues hores en directe de la “Cavalcada” a la Fira Reial la tarda del 5 de gener, va ser vista per prop de 10.000 persones a través de la plataforma Youtube. La retransmissió que es pot veure des d’aquest enllaç, ja compta amb més de 11.000 visionats, a  part dels sabadellencs que el van poder veure en directe. Aquesta retransmissió es va fer amb la col·laboració de Ràdio Sabadell.

Foto portada: una instantània de la Fira Reial. Autor: David B.