Foto portada: capçalera de la manifestació per la llibertat de Pablo Hasél. Autor: J.d..A

Nova manifestació per la llibertat de Pablo Hasél

Centenars de persones, unes 400 segons la Policia Municipal, s’han manifestat aquest vespre pels carrers de Sabadell per demanar la llibertat de Pablo Hasél, el raper lleidatà empresonat aquesta setmana, la detenció del qual ha aixecat protestes a desenes de ciutats catalanes i espanyoles. És la tercera manifestació a Sabadell des del seu empresonament a la presó de Ponent. 

Pablo Rivadulla, més conegut com Pablo Hasél, va ser condemnat primer a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme en les lletres de les seves cançons. Després va ser condemnat a nou mesos de presó pel mateix delicte en una segona condemna, la que l’ha portat a la presó. Les dues condemnes són fermes. A més, té altres litigis pendents, entre ells, per agressions.

Concentració a la porta de la comissaria de la Policia Nacional. Autor: J.d.A.
Concentració a la porta de la comissaria de la Policia Nacional. Autor: J.d.A.

Hasél es va tancar a la Universitat de Lleida dilluns per dificultar la seva detenció i empresonament 72 hores després que acabés el seu període d’entrega voluntari. Finalment va ser detingut dimarts al matí pels Mossos d’Esquadra i va ingressar a la presó de Ponent de Lleida. Des de llavors hi ha hagut desenes de protestes a diverses ciutats catalanes i espanyoles. A Sabadell la d’aquest dissabte ha estat la tercera després d’una primera concentració dimarts i una manifestació dijous. A Barcelona, i a altres ciutats, les protestes han desembocat en aldarulls i xocs entre la policia i els manifestants. El mateix dimarts una noia va perdre un ull per una bola d’escuma a Barcelona, fet que va fer incrementar les protestes per l’actuació dels Mossos d’Esquadra. A Sabadell la manifestació de dijous va acabar amb alguns contenidors bolcats i algun conat de foc però sense més aldarulls.

Aquest dissabte el CDR havia convocat una concentració a la plaça Sant Roc contra “l’estat feixista” i a favor de la llibertat d’expressió. Hi han acudit centenars de persones, que finalment s’han manifestat per l’eix central fins arribar a la Gran Via. Allà s’han dirigit cap a la comissaria de la Policia Nacional tallant la circulació a la Gran Via. Davant la comissaria hi havia un ampli dispositiu de Mossos d’Esquadra. Els manifestants han deixat la pancarta amb el missatge ‘Llibertat’ a terra i s’hi han estat prop de mitja hora, sense més incidències. Llavors han seguit el seu camí per la Gran Via cap al Centre.

Un contenidor, al lateral de la Gran Via. Autor: J.d.A.
Un contenidor, al lateral de la Gran Via. Autor: J.d.A.

Un cop arribats a la confluència amb el carrer de Vilarrubias han seguit per la Gran Via però llavors un grup de manifestants han començat a bolcar contenidors, com una desena, intentant deixar-los al mig de la calçada. En algun cas ho han aconseguit amb el de vidre. Han tornat a ocupar la Gran Via, no sense queixes d’alguns vehicles i algun veí (altres han tocat el claxon a favor en canvi) que s’han vist aturats durant una estona. La manifestació ha seguit avançant en direcció a l’Ajuntament pel carrer de les Tres Creus, on aquest grup, molt jove, ha seguit bolcant contenidors. Finalment, cap a quarts de nou del vespre la manifestació s’ha disgregat, ja amb una assistència menor.

Foto portada: capçalera de la manifestació per la llibertat de Pablo Hasél. Autor: J.d.A