Biblioteca Vapor Badia en Fase 1. Autor: David B:

Obren les biblioteques amb cita prèvia

Aquest divendres han obert al públic, en part, cinc de les set biblioteques de la ciutat. Des d’avui es poden dur a terme préstecs de llibres amb cita prèvia amb antelació, a través de via telemàtica o telefònica.

La biblioteca Vapor Badia i les biblioteques del Nord, Ponent, La Serra (Torre-romeu) i Can Puiggener tot i que dimecres van obrir portes de forma interna, aquest divendres han obert al públic amb un seguit de mesures de seguretat i higiene, seguint un itinerari d’entrada i sortida de l’equipament i només amb préstec de llibres amb cita prèvia i devolució de llibres a través de les bústies de l’exterior. D’altra banda per problemes d’espai, per no poder adaptar-se a les actuals mesures de seguretat i per tenir treballadors amb edat de risc, de moment, la biblioteca del Sud i la biblioteca dels Safareigs, a La Creu Alta, no podrà obrir les seves portes.

Biblioteca Vapor Badia en Fase 1. Autor: David B:
Biblioteca Vapor Badia en Fase 1, aquest divendres. Autor: David B:

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha visitat aquest divendres la biblioteca Vapor Badia i ha destacat que “avui han obert les biblioteques amb mesures de distanciació social mantenint la distància de seguretat i amb un servei de cita prèvia per poder regular els trànsits de gent. Ara s’ha d’encarregar els llibres amb antelació i el personal de la biblioteca els prepara per a quan es vagin a recollir”.

“Avui hi ha hagut molt retorn de tots aquests llibres que estaven a casa acumulats i també s’està començant a omplir la cita prèvia”. ha explicat Farrés.

Els llibres que es retornin a la biblioteca faran una quarantena de 14 dies “per evitar riscos de contagis abans que es tornin a posar a disposició d’un altre usuari de la biblioteca”.

“Ho estem fent be”

D’altra banda l’alcaldessa de Sabadell ha fet una valoració positiva de la fase 1. “La ciutat ha respost molt bé i a grans trets crec que la gent ho estem fent be. Aquests dies em passejo molt per la ciutat i a grans trets la gent esta portant la mascareta i la distància de seguretat es va fent poc a poc ja que ho comencem a interioritzar”.

Farrés ha apuntat que el consistori està treballant per entrar a la fase 2 de la desescalada, el proper dilluns 8 de juny.

Foto portada: usuaris de la biblioteca Vapor Badia fent un préstec de llibres. Autor: David B.