Comitè Juvenil. Autor: David B.

Ous i farina contra el Banc Sabadell
Aquest vespre s’ha presentat en societat l’anomenat Comitè Juvenil de Sabadell, que sorgeix de les mobilitzacions contra la sentència del Tribunal Suprem als líders del procés. La primera acció ha consistit en llançar ous i farina contra la seu del Banc Sabadell a la plaça Sant Roc. Ho emmarquen en una acció perquè “la lluita del jovent també és la lluita contra l’IBEX 35”. No han passat d’una vintena de persones, però. 

La convocatòria s’havia difós com és cada cop més habitual únicament per xarxes socials, principalment Twitter i Telegram tant del propi comitè com també del CDR. Es convidava a un ‘taller de pastissos’ a la plaça Sant Roc i per això demanaven portar farina i ous, així com espelmes i “ganes de gresca”.

Durant l’acte s’ha assegurat que “formem part d’una generació que ha dit prou. Prou a la repressió i també prou a la retallada de drets, les feines precàries, lloguers inassumibles, matrícules altíssimes i en general un futur incert”. El portaveu ha assegurat que es vol configurar un moviment juvenil transversal i descentralitzat. L’acció ha reunit poc més d’una vintena de persones.

Banc Sabadell i la seu de Sant Roc

La seu de Banc Sabadell a la plaça Sant Roc no va ser la primera de l’entitat ni tampoc la més important. Però sí va ser la seu social de l’entitat bancària presidida per Josep Oliu fins que a l’octubre de 2017, després del referèndum unilateral, es va traslladar la seu social a Alacant.

Foto portada: llançament de farina. Autor: David B.