la sencer d'un dels detinguts per la presumpta violació de Sabadell sortint dels jutjats després que el jutge n'hagi decretat la llibertat, el 7 de febrer de 2019 (vertical)

Un a la presó, dos al CIE i quatre en llibertat amb càrrecs

El jutjat d’instrucció número 2 ha ordenat l’ingrés a presó d’un dels detinguts per la violació múltiple del cap de setmana passat al barri de Can Feu. Els altres sis han quedat en llibertat amb càrrecs, tot i que sobre dos d’ells recau una ordre anterior d’ingrés al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE). A més, encara està pendent prendre declaració a un vuitè detingut, que passarà a disposició judicial divendres. Segons les interlocutòries emeses pel jutge, l’home que entrarà a presó és un dels tres autors materials de la violació i hi ha un segon entre els primers set detinguts al qual no s’ha pogut identificar.

El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell apunta en la seva interlocutòria que, tot i que la víctima no va reconèixer M.A. en la roda de reconeixement, la noia que va recollir-la en cotxe després de la violació sí que ho va fer. La denunciant li havia dit que el tercer home que l’havia agredit era el que anava amb ell quan es van creuar amb el cotxe. A més, el relat de la denunciant sobre les tres agressions sexuals no conté contradiccions i sembla “coherent i versemblant”, apunta el jutge, que sí que aprecia confusió en les versions sobre el que va succeir prèviament al bar i al carrer, abans que la noia fos portada a la nau. El jutjat considera que hi ha risc de fuga perquè no hi ha arrelament ni cap residència legal acreditada, motiu pel qual justifica la presó provisional sense fiança.

Un dels detinguts sortint pels jutjats, aquest migdia. Autor: ACN.
Un dels detinguts sortint pels jutjats, aquest migdia. Autor: ACN.

Respecte a J.B., el jutge considera que els indicis són “massa dèbils” com per justificar la presó provisional, perquè la denunciant no el va reconèixer “amb certesa” en el moment de la detenció. Posteriorment, durant la roda, va dir amb seguretat que estava a la nau en el moment dels fets, però no va poder confirmar que fos un dels autors de les agressions. K.O., per la seva part, va ser detingut en un lloc diferent a la nau on es va produir l’agressió sexual. La víctima i els testimonis no el van reconèixer. Per tot plegat, el jutge constata que el fet que l’investigat hagués pogut estar al lloc dels fets perquè aquest local està freqüentat per persones sense sostre “no és un indici, sinó una especulació”. El mateix passa en el cas de B.E.H., de B.M. i de S.B.

Un dels detinguts, sortint dels jutjats. Autor: ACN.
Un dels detinguts, sortint dels jutjats. Autor: ACN.

Pel que fa a M.J., la víctima el va reconèixer durant la roda com una de les persones que estaven a la nau, tot i que ella mateixa va dir que no s’havia fixat massa bé en les cares dels que ocupaven el local. Sí que va certificar que no era un dels tres agressors.

Els sis homes que han quedat en llibertat han d’entregar el passaport, tenen prohibit sortir del país i han de comparèixer setmanalment al jutjat.

Foto portada: pla sencer d’un dels detinguts per la presumpta violació de Sabadell sortint dels jutjats després que el jutge n’hagi decretat la llibertat. Autor: ACN.