Valua

Reconeixen les empreses que contracten persones amb risc d’exclusió social

La Plataforma Vàlua, que agrupa entitats del tercer sector de Sabadell, ha entregat aquest migdia els reconeixements a les empreses amb Vàlua, que contracten persones amb risc d’exclusió social.

Vàlua agrupa actualment 22 entitats per treballar pels drets i la igualtat de les persones en risc d’exclusió social, tot i que n’hi ha una altra que està en procés d’incorporació. L’any 2015 ha atès més de 25.000 persones, generant 363 llocs de treball amb més de 1.000 voluntaris que hi col·laboren, tal com ha explicat Josep Masip, un dels representants anuals de l’entitat (més info: ‘5 claus sobre el Tercer Sector a Sabadell‘).

Masip, que també és el president de la Creu Roja Sabadell, ha explicat que el pla d’acció que Vàlua vol ampliar el nombre d’entitats i incrementar els ingressos provinents de l’àmbit privat per dependre menys del públic. L’altre representant anual, Francesc Tió, ha afegit en aquest sentit que “notem que les entitats públiques tenen dificultats per donar-nos diners i això vol dir que hem d’innovar per generar recursos nosaltres mateixos”.

Inserció social

“La nostra feina busca una societat més justa i igualitària on tothom pugui trobar el seu lloc”, ha dit Masip per explicar la col·laboració que tenen amb el món empresarial. Tió, president de la cooperativa CIPO, ha remarcat “la responsabilitat que tenim amb les persones perquè es puguin incorporar a la vida laboral” i ha explicat que “podem aportar productes i serveis de qualitat i proximitat” per demanar el suport del màxim nombre d’empreses.

En la presentació també hi ha participat el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha explicat que des de l’Ajuntament es treballa per la igualtat i la inserció social, “perseguim els mateixos objectius que Vàlua i per aquest motiu hi ha aliances de col·laboració des de l’any 2000”. Tot i això, Navarro ha afegit que “la plataforma ha madurat, per això l’ajuntament ja no és membre de ple dret”.

Nous models d’empresa

Joan Baptista Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, ha ofert una classe magistral titulada Entorn econòmic i models d’empresa, on ha parlat de les innovacions tecnològiques, els elements del marc social de l’economia, les tipologies d’empresa que existeixen i l’economia col·laborativa, entre altres qüestions.

Després dels parlaments s’ha entregat el diploma a les empreses col·laboradores, on s’hi han afegit l’alcalde Juli Fernàndez, que ha destacat la feina feta per avançar amb els drets de tots i totes, i el director general d’Economia Social de la Generalitat, Josep Vidal, que ha volgut felicitar a totes les empreses que col·laboren amb l’entitat.

Comments are closed.