Foto portada: festa de l'arbre, fa alguns anys. Autor: David B.

Recuperen la plantada d’arbres i la festa del Parc Agrari

L’Ajuntament i l’Esplai la Ganyota de la UES recuperen aquest diumenge la Festa del Parc Agrari i la tradicional plantada d’arbres, que arriba a la desena edició. Enguany s’hi plantaran uns 120 arbres.

Segons el consistori, es tracta de mig centenar de pins, 50 alzines i 26 ametllers. L’objectiu de la festa és augmentar el compromís de defensa de la natura i de l’entorn natural de la ciutat.

Després de dos anys de no celebrar aquesta festa, hem fet un esforç per recuperar-la, perquè està plenament en sintonia amb les línies estratègiques impulsades pel Govern pel que fa a la política relacionada amb el rodal”, assegura el primer tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Joan Berlanga (UpC).

La darrera Festa del Parc Agrari es va celebrar l’any 2013. L’any següent no es va fer ja que l’Ajuntament no tenia diners per comprar arbres. Al 2015 hi havia el ban de prohibició després de les ventades. Finalment, l’any passat la UES va recuperar la Festa de l’Arbre, però dins de la reforestació dels accessos al bosc de Can Deu que va organitzar la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

Ara, anys després, es recuper la festa a Can Gambús. El punt de trobada és prop de la vinya de Can Gambús, entrant des del barri de Can Gambús creuant el pont sobre la Ronda Oest. Es recomana anar a peu o amb transport públic (línia 4 de la TUS fins la carretera de Terrassa). Un grup de gent sortirà a les 9.45 des de la parada de bus del carrer Calderón, al Centre, fent un petit itinerari comentat pel parc. Si s’hi va en cotxe es recomana aparcar al carrer d’Eslovènia. Qui vulgui participar s’ha d’inscriure, el mateix dia al punt de recepció.

Activitats

A les 10.30 hores es farà la recepció i començarà la plantada, tot repartint coca i xocolata ecològica entre els assistents. Es mostrarà un seguit de cuines solar. A les 11.45 hores hi haurà animació a càrrec del grup Dansetes, amb jcos, una gimcana i un concurs de dibuix infantil. A les 12.30 hores s’entregaran diplomes acreditatius i els records de la plantada, així com els premis del concurs de dibuix. Finalment, a les 12.45 hores, Dansetes posarà música i danses al fi de festa.

Així mateix, s’aprofitarà l’esdeveniment per plantar espècies forestals a la sínia de Can Gambús, un espai afectat per la ventada del 9 de desembre de 2014. Segons el consistori, presenta una regeneració escassa o nul·la.

Parc Agrari

El projecte del Parc Agrari va néixer l’any 2005. Té 587 hectàrees, de les quals 42 són de titularitat municipal. La primera Festa del Parc Agrari es va celebrar l’any 2007. Segons el consistori, des de llavors s’han plantat gairebé 900 arbres entre magraners, oliveres, ametllers, pins i alzines. Berlanga recorda que el consistori vol augmentar el número d’hectàrees del Parc Agrari que tenen usos agrícoles (més info: ‘Com treure més suc del Parc Agrari?‘).

Foto portada: festa de l’arbre, fa alguns anys. Autor: David B.