Sabadell Parc del Nord

Com quedarà el preu del transport a Sabadell un cop entrin en vigor els canvis?

El govern de Sabadell considera un “greuge” la situació que es produirà amb el canvi de tarifes a municipis com Barberà, Cerdanyola (UAB inclosa), Ripollet i Sant Cugat. Quan aquests municipis, i d’altres, passin a ser zona 1 del transport metropolità, moure’s de Sabadell a Barberà costarà el mateix però anar a la UAB serà bastant més car. 

Segons explica el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, la situació que es produirà és la següent:

  • Per als ciutadans de Sabadell que vagin i vinguin de Barcelona, tot queda igual. Ara són dues zones i ho seguiran sent.
  • Per als ciutadans de Sabadell que viatgin a un municipi limítrof amb els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, només pagaran una zona. Aquesta situació passarà amb Barberà del Vallès. Per tant, per anar de Sabadell a Barberà i viceversa, la situació serà igual que fins ara. Una zona.
  • El canvi es produirà per aquells ciutadans que vagin de Sabadell a Cerdanyola, Ripollet o Sant Cugat. S’hi inclouen tots els alumnes que van en transport públic a la Universitat Autònoma de Barcelona. Si ara anar a la UAB és només una zona, a partir del moment en que entrin en vigor els canvis seran dues zones. “Un alumne que tingui la T-Jove trimestral passarà de pagar 105 euros a pagar-ne 142 euros per set minuts de viatge”, es queixa Guerrero. “En canvi, un ciutadà per exemple de Viladecans anirà a la UAB pagant 105 euros amb la targeta trimestral. És tot un greuge i no només pels sabadellencs sinó en general pels vallesans”. L’increment de la T-10 gairebé és el doble, ja que costa 10,2 euros la d’una zona i 20,1 euros la de dues zones.

En aquest punt Guerrero lamenta el “model centralista de mobilitat, que vol que tot passi per Barcelona” i fins i tot es planteja si es vol potenciar de debò el transport públic o el privat”.
El govern municipal estudia ara quines mesures emprendre. El tema estarà sobre la taula de l’executiu el proper dilluns, i es buscaran complicitats també fora de la ciutat per mitigar la situació. Sense anar més lluny, si no hi ha cap canvi, per anar de Castellar del Vallès a la UAB (ara dues zones) en breu seran tres zones.

Més info: ‘Barberà, Badia, Ripollet i Cerdanyola passaran a ser zona 1‘.

Foto portada: Sabadell Parc del Nord.