Sabadell fa un ‘flashmob’ per ballar contra el càncer infantil

  • Unes 200 persones participen en un flashmob solidari.

  • L’entitat realitzarà un acte per a la propera Marató de TV3.

L’associació ‘Báilale a la vida’, ha enregistrat, durant el matí del diumenge a la plaça Sant Roc, un flashmob, amb l’himne de la seva entitat, titulat amb el mateix nom ‘báilale a la vida’, un homenatge per a tots els nens i joves que  han patit o pateixen càncer.

L’entitat sabadellenca Báilale a la vida, compta amb pocs mesos de vida, però disposa d’un nombre molt elevat de col·laboradors i de persones implicades que fan possible molts projectes que tenen previstos per a un futur immediat, amb la única intenció de fomentar, promoure i desenvolupar diferents activitats, per ajudar a nens i joves amb càncer i d’altres malalties de difícil pronòstic.

Per aconseguir els objectius proposats i per donar-se a conèixer, l’associació, ha preparat la gravació d’un flashmob, on han participat unes 200 persones, amb la participació d’algunes associacions de la ciutat i molts amics i col·laboradors de l’entitat. Aquest flashmob és un ball a la vida, a l’amistat, a l’acompanyament, a la solidaritat i a la unió de la ciutadania amb les persones que tenen una malaltia greu, i al mateix temps, és un homenatge a la Maria i al seu lema.

Flashmob Càncer
Un moment de l'enregistrament del flashmob. Autor: David B.

La presidenta de Báilale a la vida, Maite Fruitòs, ha explicat a iSabadell:

L’associació neix arrel d’una lema de vida, el lema de la Maria Fargas, la meva filla, que va morir de càncer a l’any 2010, amb només 20 anys d’edat. Quan va saber que tenia la malaltia, ella va dir que ‘ballaria a la vida’, sempre quan tenia algun problema deia ‘báilale a la vida’. Quan va morir tots els seus amics van dir que seguirien el seu lema i que no deixarien que caigués en l’oblit i a través de les xarxes socials s’ha anat augmentat el record de la Maria, a través d’una pàgina al facebook. Un autor basc ens va regalar la lletra d’una cançó, la seva professora de piano la va musicar i la Coral Espirall la va enregistrar als estudis del Marc Parrot, a partir d’aquest moment tot va anar creixent fins haver de crear l’Associació.

Els beneficis aconseguits amb l’enregistrament i edició de la canço Báilale a la vida seran lliurats a la Fundación Pequeño Deseo i a la Fundació Enriqueta Villavecchia,  que realitzen una gran tasca humanitària amb els nens malalts.

L’entitat realitzarà diferents actes de conscienciació amb els malalts de càncer infantil i juvenil, el proper acte que estan preparant, es realitzarà el 16 de desembre, dins de la Marató de TV3, que aquest any es dedica al càncer. El projecte, anomenat ‘Sabadell fa volar papallones pel càncer’, proposa diverses activitats al parc Taulí, entre les que destaca la realització d’una papallona en paper i amb un missatge de suport i ànim a qualsevol persona amb càncer. Totes les papallones que es recullin es faran arribar als hospitals per ser lliurades als malalts de càncer, per mostrar el suport i la solidaritat de la societat.

Foto portada: David B.

Comments are closed.