Agermanament Argub

Reformulat l’agermanament amb l’Argub

Les ciutats de Sabadell i Argub han donat un nou impuls al seu agermanament obrint noves línies de treball. Després de la visita que va fer una delegació municipal a la República Àrab Sahrauí Democràtica per reformular l’agermanament entre Sabadell i Argub, aquest dimarts s’han presentat aquests canvis.

Durant l’estada al Sàhara (més info: ‘Viatge al Sàhara‘), l’alcalde Juli Fernàndez i l’alcaldessa d’Argub, Najma Alamin Mohamatu, van signar l’acord que recull les noves línies de treball i que se centren en reforçar la cooperació sanitària, implicar el jovent sabadellenc en l’àmbit de la cooperació i impulsar la perspectiva de gènere i la formació sociosanitària i socioeducativa, segons ha explicat la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz.

Ferràndiz també ha parlat de la cinquena línia de treball, que se centrarà en potenciar el “retorn a nivell local”, fer que la ciutadania de Sabadell sàpiga què passa al Sàhara. “Ha de ser una cosa que la gent conegui i que estigui al dia a dia dels ciutadans”, ha assenyalat la regidora.

Cristina del Valle, madrina del projecte

Aquest nou projecte ha estat “amadrinat”, tal com ha dit Ferràndiz, per l’ambaixadora de les Nacions Unides a Europa de la Campanya Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, Cristina del Valle, que ha parlat de la seva experiència personal quan va viatjar a països com el Sàhara o Palestina. Del Valle, gran defensora dels drets de les dones, ha dit que “els campaments i la lluita existeixen gràcies a les dones” i ha posat en relleu el paper que aquestes duen a terme per portar cultura i formació als campaments de refugiats on viuen molts sahrauís. “Aquestes dones, al mig del desert, han construït un mon meravellós”, ha afegit.

Traspàs de Solidaris al TACC

L’acte, celebrat a la Casa Duran, també ha servit per fer el traspàs entre Solidaris amb el Poble Sahrauí, entitat que fins ara coordinava aquesta qüestió, i el Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC), que n’agafa el relleu. Fermí Vallbé, representant de Solidaris, ha fet balanç del que ha aportat el poble sahrauí a l’entitat i ha dit que és un “orgull” que el TACC agafi aquest relleu.

Durant l’acte s’han pogut escoltar cançons del raper sahrauí Yslem, un conte sahrauí popular i s’ha projectat un vídeo realitzat durant la visita de la delegació sabadellenca al Sàhara a principis de maig. En acabar els parlaments, s’ha fet un breu reconeixement a l’entitat Solidaris per la feina feta durant aquests 28 anys d’agermanament.

Foto portada: un moment de l’acte. Autor: David B.