Foto portada: un fragment del vídeo a les portes del CAP Creu de Barberà. Autor: cedida.

Salut Mental de Catalunya veu “aberrant i inadmissible” l’actuació de Mossos

Salut Mental de Catalunya ha carregat contra l’actuació dels Mossos a Sabadell, on van reduir una dona davant un centre mèdic amb una pistola Taser, i l’han titllat de “violenta i totalment desproporcionada”. “Inadmissible, aberrant i incomprensible. La ciutadania necessita un cos policial que l’atengui, l’ajudi i la protegeixi”, diuen en un comunicat.

SMC, marca que agrupa la Federació Salut Mental Catalunya i la Fundació Salut Mental Catalunya, creu que l’actuació estava “carregada d’estigma i desconeixement cap a la salut mental” i assegura que “vulnera els drets humans”.

A més, assenyalen que la dona estava vivint una situació “d’agitació i angoixa” i necessitava, per tant, una actuació “d’acompanyament i ajuda” i no “violència” que té “un efecte devastador en una persona en situació de vulnerabilitat”.

“Existeixen altres maneres de poder atendre aquestes situacions sense que els protocols passin per davant dels drets de les persones, de la lògica i del tracte humanitari”, diuen.

Les entitats demanen que es prengui “mesures exemplars de manera immediata” perquè els fets no es tornin a repetir i volen que es plantegi alternatives al sistema per “dignificar i acompanyar les persones” en situacions com aquesta. “Era tan senzill com ser una mica flexibles i humans, com deixar entrar a la mare, avisar a un metge, buscar un espai tranquil per dialogar…”, lamenten.

Foto portada: un fragment del vídeo a les portes del CAP Creu de Barberà. Autor: cedida.