Marta Morell a l'acte de presentació de la campanya 'Recicla per elles'

Contenidors roses pel Dia Internacional contra el Càncer de Mama

L’Ajuntament i l’empresa Ecovidrio han posat en marxa la campanya ‘Recicla Vidre Per a Elles’, una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar a la ciutadania a reciclar envasos de vidre per una millora mediambiental i, alhora, contribuir a la prevenció del càncer de mama per commemorar el Dia Internacional contra la malaltia, celebrada avui, dia 19 d’octubre. A Sabadell, Ecovidrio instal·larà dos contenidors pintats de rosa integrats dins la campanya.

Ecovidrio presenta per primera vegada a la ciutat la campanya ‘Recicla vidre per a elles’, s’han instal·lat dos contenidors de color rosa davant del Mercat Central, per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la cura del medi ambient a través del reciclatge d’envasos de vidre i de prevenció del càncer de mare a través de l’autoexploració.

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, i la Fundació Sandra Ibarra, organització sense afany de benefici dedicada al finançament de projectes d’investigació i impulsora de campanyes de sensibilització respecte al càncer, porten a 12 ciutats de catalanes, i a més de 140 espanyoles a la seva campanya ‘Recicla Vidre Per a Elles’.

“Què és més visible que uns contenidors al carrer? Els contenidors roses representen dos pits perquè prenguem consciència a la ciutat, ja que a tothom li acaba tocant de prop. M’agradaria destacar la conscienciació de la gent amb un gest tan simbòlic per participar en la donació per a la Fundació Sandra Ibarra”, assenyala la gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo.

Els dos contenidors estaran ubicats al Mercat Central, entre el carrer Coromines i el carrer Colom, un dels lloc amb més afluència de la ciutat. Hi estaran ubicats des d’aquest dilluns fins al dia 30 d’octubre, per tal que tota la ciutadania tingui l’oportunitat de reciclar el vidre. Una de cada vuit dones a Espanya pateixen aquesta malaltia.

“És per això, que amb l’aportació d’Ecovidrio s’ha pogut instal·lar a l’espai públic els contenidors per donar-hi visibilitat”, apunta el tinent d’alcaldessa i responsable de l’àmbit de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, Jesús Rodrígez. “Des de l’Ajuntament volem impulsar tot el tema de visibilització; ja que posarem al llaç i en totes les fonts ornamentals de la ciutat posarem el color que està programat”, manté el regidor.

La tinenta d’alcaldessa de l’àrea de Feminismes, Marta Morell, apunta que “les desigualtats de  gènere ho travessen tot, també la salut. Vivim més però tenim un pitjor estat de salut, i especialment això empitjora en les classes socials més desafavorides”. Morell recalca la importància d’aconseguir un diagnòstic precoç i la sensibilització  sobre la prevenció mantenint una vida saludable.

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 140 ciutats de l’Estat com Madrid, València, Sevilla, Cadis, Almeria, Bilbao, Valladolid, Logronyo, Saragossa, Las Palmas de Gran Canària o Santiago de Compostel·la per sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat més de 370 contenidors roses per tot el país. A més, l’entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.

Foto portada: Marta Morell a la presentació de la campanya ‘Recicla Per a Elles’ al Mercat Central.