Foto portada: sortida de la Women Race 2017. Autor: David B.

Així commemora Sabadell el Dia Mundial del Càncer de Mama

El llaç de color groc llueix a la façana de l’Ajuntament un any més coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Mama, aquest 19 d’octubre. A més, es faran conferències i altres activitats per sensibilitzar la població. 

Any rere any més de 5.000 dones a Catalunya són diagnosticades de càncer de mama. Aquests dies es faran diverses activitats per seguir conscienciant la població que és important el diagnòstic precoç.

  • Del divendres 19 al diumenge 21 la llaçada rosa lluirà a la façana de l’Ajuntament. A més, la font de la plaça de Catalunya serà il·luminada amb el color rosa, a petició de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.
  • Diumenge vinent, 21 d’octubre, es farà a la ciutat també la quarta edició de la cursa Women Race, patrocinada pel Corte Inglés a benefici de l’entitat Oncolliga.
  • El 10 de novembre es farà també una trobada esportiva solidària, en aquest cas d’spinning a la Pista Coberta d’Atletisme.
  • Amb motiu del Dia Mundial, s’han programa dues conferències. En primer lloc, El càncer de mama al desnudo. Solucionando dudas, a càrrec de Sílvia Martínez-Herrada, doctora en Medicina i Cirurgia Plàstica, el 19 d’octubre, a les 19 h, al centre cívic de la Creu Alta Cal Balsach. I en segon lloc Compartir experiències: conviure amb el càncer de mama, a càrrec de Marina Garcia, psicooncòloga de l’AECC, el 23 d’octubre a les 17:30 h, al Casal Pere Quart.
  • El dia 19 l’entitat El Far ubicarà un punt informatiu a la plaça del doctor Robert, on també hi serà l’AECC. L’entitat Picam estarà al Passeig de la plaça Major, Oncovida al carrer Sant Antoni Maria Claret, l’Associació Mama Ovario Hereditario a la plaça de l’Imperial.
Foto portada: participants a la darrera Women Race. Autor: R.Benet.