Hospital Parc Taulí. Autor: David B.

El Parc Taulí i l’ESDi s’uneixen per desenvolupar nous projectes sanitaris

El Parc Taulí i l’Escola Superior de Disseny ESDi van fer públic l’acord que fa oficial el conveni que els unirà per desenvolupar diferents projectes innovadors, com la disminució dels gots de plàstic a l’hora d’administrar la medicació als pacients.

El director general del Parc Taulí, Joan Martí, i el director general de la Fundació per l’ESDi, Antoni Garrell, han signat un conveni que uneix a les dues entitats per col·laborar conjuntament en el desenvolupament de diferents projectes. Aquests tindran com a objectiu, oferir nous productes i serveis en l’àmbit sanitari. Els resultats s’obtindran combinant les idees científiques proposades per metges, infermers i altres professionals de l’hospital i la creativitat per crear prototips a càrrec dels estudiants de l’ESDi.

Aquest acord és donat pel projecte PECT “Vallès Industrial. Innovació i disseny de la indústria europea”, que té com a objectiu que la indústria del Vallès sigui més competitiva. Tant el Parc Taulí com l’ESDi formen part del projecte.

 Les primeres idees proposades ESDi-Parc Taulí

Actualment ja hi ha diversos projectes en marxa, per una banda, es vol disminuir el consum de gots de plàstic en el moment d’administrar la medicació als pacients. Aquesta pràctica afecta el medi ambient directament a causa dels 108.000 gots de plàstic que s’utilitzen al mes. El que es busca per part dels dissenyadors és un dispositiu que no surti de l’habitació i es pugui rentar allà mateix.

Un dels altres quatre projectes que s’estan ideant, és la reducció del risc d’infecció per utilitzar la targeta d’identificació personal o altres objectes com els mòbils. També es treballa en el disseny d’una aplicació que vol millorar la comunicació entre el personal hospitalari per una millor organització. Per últim, també es vol dissenyar una planta d’hospitalització pediàtrica dins el projecte Una Onada de Petits Somriures, que oferirà espais per reduir la preocupació dels més petits a l’hora d’estar hospitalitzats.

Foto portada: captura de vídeo del sistema 3D. Autor: @parctauli via Twitter.