robot Da Vinci

El Taulí incorpora un robot per operacions d’alta complexitat

Els professionals de les diferents especialitats quirúrgiques del Parc Taulí estrenen aquests dies el sistema quirúrgic Da Vinci, que ha arribat al quiròfan. Segons fonts de la Corporació Sanitària, comportarà una “important millora qualitativa” en les intervencions quirúrgiques d’alta complexitat.

L’equip del servei d’Urologia ha estrenat el nou robot aquesta mateixa setmana en dues intervencions de pròstata. També s’ha utilitzat en la realització d’una intervenció d’extirpació de l’esòfag i una intervenció per l’obesitat mòrbida.

El robot Da Vinci és un sofisticat instrument quirúrgic que potencia les habilitats del cirurgià perquè ofereix una major visió, precisió dels moviments i control de la intervenció en relació a la tècnica laparoscòpica. El dispositiu està controlat per un cirurgià que opera assegut des d’una consola, des d’on té una visió tridimensional del camp quirúrgic i una millor accessibilitat a àrees anatòmiques de difícil accés.

Al Parc Taulí, el Da Vinci ja està disponible per ser utilitzat pels serveis de Cirurgia General i Digestiva, Urologia i Ginecologia i s’anirà desplegant de manera progressiva a altres especialitats i patologies.

Foto portada: un cirugià operant la consola del robot Da Vinci. Autor: Cedida.