Un nen entrant al quiròfan en un cotxe elèctric. Autor: Cedida.

Els nens del Taulí arriben al quiròfan en cotxe

 

Els infants usuaris del Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA) del Parc Taulí ja arriben a quiròfan tranquil·la i divertidament en cotxe i, si volen, també ho poden fer escoltant la seva música preferida.

Es tracta d’una acció que s’ha posat en marxa aquesta mateixa setmana a iniciativa de les professionals d’infermeria del CQA, que s’han inspirat en l’experiència d’un hospital d’Oklahoma (Estats Units), amb uns resultats excel·lents en la reducció de l’estrès i l’ansietat prequirúrgica, tant dels infants com de les seves famílies. Aquest nou vehicle s’ha pogut adquirir gràcies a l’Onada de Petits Somriures del Parc Taulí, i que segueix treballant per a millorar l’estada dels infants al centre hospitalari sabadellenc.

El director mèdic de Cirurgia Pediàtrica del Parc Taulí, Bernardo Núñez, explica que “ja hi ha publicacions científiques pediàtriques respecte a l’ús de vehicles i jocs en el quiròfan, per reduir l’ansietat infantil”, i es mostra molt satisfet de la bona acollida que el nou vehicle està tenint al Parc Taulí. “El joc, com a distracció, és una excel•lent manera de disminuir els nervis davant d’una cirurgia que causa ansietat i, en el cas dels més petits, és una tècnica que funciona a la perfecció”.

http://bit.ly/2FM2019

Tot i que es tracta d’una experiència que ja ha arribat també recentment a altres hospitals de l’Estat, a Catalunya es tractaria del primer hospital que ha posat en marxa els petits vehicles en direcció al quiròfan.

Foto porstada: Un nen entrant al quiròfan en un cotxe elèctric. Autor: Cedida.