Vista de l'Hospital Taulí. Autor: David B.

La Clínica del Dolor disminueix el temps d’espera per a les infiltracions

La Unitat Clínica del Dolor de l’Hospital Parc Taulí ha disminuït el temps d’espera per a subministrar les infiltracions en una mitjana de cinc mesos. Ho han aconseguit triplicant la seva activitat, degut a la creació d’una nova sala quirofanable on els professionals de la Clínica poden subministrar ells mateixos aquest tipus de tractament.  

La infiltració és el tractament que més es duu a terme en la Clínica del Dolor. El doctor Jenaro Mañero explica que abans les infiltracions s’havien de fer al quiròfan, a una altra Unitat. Això suposava retardar el procés, que en molts casos podia arribar als sis mesos, que s’havien de sumar al temps que el pacient havia esperat per ser visitat a la Clínica, Ara s’ha creat una nova sala quirofanable, on els metges poden administrar el tractament a la mateixa Unitat.

Però el mateix doctor lamenta que el temps d’espera, tot i haver millorat considerablement, continua sent alt. Això és deu a que són altres especialitzacions, com Traumatologia i Reumatologia, les que deriven els seus pacients a la Clínica del Dolor. Un cop allà, la Clínica ha de fer una primera visita. Per accedir a aquesta visita encara hi ha un temps d’espera de mig any.

“Els pacients es pensen que un cop derivats a la Clínica es procedirà automàticament a l’administració del tractament, però no és així. La primera visita és totalment necessària per a que nosaltres fem el diagnòstic, i llavors se’ls hi dona hora per a la infiltració”, explica el doctor.

Un cop diagnosticats els pacients, en un mes de mitjana ja se’ls hi subministra la infiltració. És en aquest sentit on la clínica ha reduït el temps d’espera i ha triplicat la seva activitat. Jenaro, a més, destaca l’ajut que els hi ha aportat la creació d’una plaça d’infermeria. I vol trencar el mite de que tots els pacients de la clínica siguin d’una franja d’edat avançada. Assegura que la mitjana d’edat és de 60 anys, però que també hi ha gent jove que pateix molt de dolor a les articulacions o els ossos i s’han de sotmetre a tractament.

Foto portada: vista de l’Hospital Taulí. Autor: David B.