Foto portada: vacunació de la grip. Autor: cedida.

La vacuna de la grip, també a quatre centres cívics

  • El Servei d’Atenció Primària del Vallès Occidental ha demanat un 25 per cent més de vacunes que l’any anterior. 
  • Quatres centres cívics complementaran la vacunació dels centres d’atenció primària. 

L’Ajuntament habilitarà espais municipals per posar la vacuna de la grip. Es vol evitar així que se saturin més els centres d’atenció primària i evitar riscos. El consistori recomana especialment la vacuna aquest hivern. 

La campanya de vacunació de la grip comença aquest dijous i es farà als Centres d’Atenció Primària però també a centres cívics i espais municipals de forma complementària. És el primer cop que s’utilitzaran quatre espais municipals per posar la vacuna: el centre cívic de Torre-romeu, el de la Concòrdia i Creu Alta, a més del complex de gent gran de Sant Oleguer, annex al CAP del barri. Caldrà cita prèvia, segons ha avançat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Cal trucar al telèfon 93 728 44 44 i al web de programació de visites.

No obstant, tots els CAP seguiran vacunant però es considera que a Torre-romeu, Concòrdia, Creu Alta i Sant Oleguer es garanteix millor la separació d’espais habilitant un espai complementari. “Volem que es pugui vacunar la ciutadania sense por ni les cues que sovint hi ha”, ha assegurat la regidora de Salut, Sònia Sada.

Es recomana especialment aquest any

L’Institut Català de la Salut recomana especialment vacunar-se aquest any en el context de la Covid-19. Per dos motius: contribuir a no saturar els serveis sanitaris i preservar la pròpia salut. De forma complementària, es facilita el diagnòstic en cas de malaltia si el pacient té la vacuna. En especial es recomana la vacuna a les persones majors de 60 anys i de qualsevol edat amb problemes de salut crònics, a més d’embarassades i dones sis mesos després del part. També al personal essencial: bombers, agents de policia, personal sanitari i altres col·lectius.

Foto portada: vacunació de la grip. Autor: cedida.