Foto portada: manifestació de Sanitàries en lluita a Sabadell, el 8 de juliol. Autor: J.d.A.

“Prou d’aplaudiments. Sortim al carrer”

Mig centenar de persones s’han manifestat aquest vespre entre l’hospital Parc Taulí i la plaça Sant Roc en reclamació d’una sanitat “100 per cent pública” després de la crisi del coronavirus. Els manifestants han recorregut el centre de la ciutat reclamant la ciutadania sortir al carrer per defensar la sanitat pública.

La manifestació s’ha convocat per Sanitàries en lluita, qui cada dimecres es concentra al migdia a les portes de l’hospital de Sabadell i altres centres mèdics per demanar que s’aposti per la sanitat al 100 per cent pública, és a dir, sense consorcis de gestió mixta com el Consorci Sanitari Parc Taulí de Sabadell o el Consorci Sanitari de Terrassa. També reclamen que se’ls torni el 5 per cent del sou arrabassat l’any 2010 pel govern central a causa de les retallades i es reincorpori com a sou un variable (anomenades DPO, direcció per objectius), recuperant la situació de l’anterior conveni. Finalment, demanent un increment notable de recursos públics per a polítiques sanitàries, tant a nivell d’assistència primària com als hospitals.

Foto portada: manifestació de Sanitàries en lluita a Sabadell, el 8 de juliol. Autor: J.d.A.
Manifestació de Sanitàries en lluita a Sabadell, el 8 de juliol, al Passeig. Autor: J.d.A.

La protesta ha sortit des del Parc Taulí poc després de les set del vespre i ha anat per la Gran Via, Vilarubias, Via Massagué i Passeig Manresa. Entre els lemes s’ha cridat ‘Prou d’aplaudiments. Sortim al carrer’, ‘Sanitat pública i de qualitat’, ‘La sanitat és de totes’ o ‘Recuperem el 5 per cent’. La portaveu del col·lectiu a Sabadell, Txus Merino, ha recordat al Passeig de la plaça Major, amb les terrasses de bars i gelateries plenes a vessar, que es concentren cada dimecres per defensar la sanitat pública.

L’acció ha acabat a les portes de l’Ajuntament, on s’ha tornat a insistir que cal sortir al carrer per millorar la sanitat pública.

Foto portada: manifestació de Sanitàries en lluita a Sabadell, el 8 de juliol. Autor: J.d.A.