Música en vena: concerts a l’hospital

  • L’hospital Parc Tauli inicia un projecte musical per afavorir la recuperació dels pacients.
  • L’Orquestra Simfònica del Vallès oferirà un microconcert mensual en diferents departaments del Taulí.

Música en Vena és una associació amb l’objectiu d’omplir d’harmonia els centres sanitaris. L’Hospital Parc Taulí i l’OSV han començat a fer tàndem per millorar l’estada de les persones ingressades mitjançant la música en directe. La primera gira s’ha iniciat avui 12 de febrer.

El trio de corda de l‘Orquestra Simfònica del Vallès, format per Nathalie Smirnoff (violí), Xavier Riba (violí) i Joan Esplugas (violoncel), ha començat aquest matí el programa de gires musicals que es duran a terme durant el 2019 a l’Hospital Parc Taulí.

El responsable de Comunitat i Territori de l’OSV, Xavier García, ha anunciat que, a partir d’avui, el segon dilluns de cada mes, l’Orquestra oferirà un microconcert en directe per reduir el dolor i l’ansietat dels pacients ingressats al Taulí i llurs famílies. Estudis recents, liderats per Música en Vena, demostren com la música en directe d’alta qualitat facilita la recuperació dels malalts alhora que contribueix a afavorir l’ambient de treball a l’hospital.
Aquesta sessió inaugural s’ha dedicat als pacients de l’Escola de Pediatria i d’Oncologia. Tanmateix, l’escenari no serà sempre el mateix, sinó que anirà variant en funció del que es consideri més adient. El Comitè Assessor de Música en Vena i la direcció artística de l’OSV s’han compromès a “escollir curosament el repertori musical després de seguir paràmetres instrumentals bàsics com el timbre, la tessitura i el volum”.

Xavier García ha explicat que l’Orquestra Simfònica del Vallès va conèixer aquest projecte ara fa dos anys. Des de la Cooperativa agafen aquesta responsabilitat amb molta il·lusió, ja que “és un projecte de futur i de progrés social, que atorga un paper clau a la música”. El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha indicat que “se’ls va donar llum verda per passar a l’acció fa només tres setmanes”. “Avui s’ha fet realitat” afegeix el regidor. Tanmateix, els primers 18 mesos l’OSV i l’Ajuntament van estar cooperant per fer-ho possible. Aquest projecte compta amb el suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

Foto portada: presentació del programa de gires musicals al Parc Taulí. Autor: M. Tornel