Futur CAP Can Llong. Autor: J.d.A.

Nou entrebanc per al CAP Can Llong

Treballs arqueològics als terrenys on s’ha d’ubicar el Centre d’Atenció Primària Can Llong retardaran uns mesos més l’inici de les obres. Així ho han palesat aquest dimarts al migdia tant l’Ajuntament com el departament de Salut. Hi ha expectatives de trobar restes arqueològiques en el subsòl. 

El barri de Can Llong camina ja més de 20 anys sense tenir ambulatori. I malgrat que els passos burocràtics per enllestir les projectes estan a la fase final i fins i tot les obres s’han adjudicat, ara surt un nou entrebanc, que allargarà uns mesos l’inici de les obres. En tot cas, ara, no hi ha res d’extraordinari sinó el que passa molt sovint: remoure terres implica una certa oportunitat de trobar vestigis o restes i en aquest cas succeeix. Així que cal fer els treballs arqueològics abans de tenir la llicència d’obra. Així ho han fet públic tant Salut com l’Ajuntament aquest dimarts. L’Ajuntament pagarà l’estudi i el Servei Català de la Salut el cost d’extreure les terres.

Quan començaran les obres?

S’espera que el proper mes de setembre s’acabin les excavacions i ara sí en principi a la tardor puguin començar les obres per tenir un CAP a Can Llong. Entre l’estat d’alarma i els treballs arqueològics s’hauran retardat les obres mig any aproximadament. El CAP Can Llong es tractarà d’un centre lligat al CAP Can Rull i per tant gestionat per la Corporació Sanitària Parc Taulí i no per l’Institut Català de la Salut. Can Rull i Can Llong compartiran professionals a través de dos centres diferents. Cal veure com s’incrementa, si succeeix, el personal.

Les obres es van adjudicar finalment el passat mes de febrer, poc abans de la pandèmia de coronavirus. El termini previst dels treballs és d’un any i quatre mesos. Així que, amb el nou calendari, si comencen en el darrer trimestre d’aquest 2020, el CAP hauria d’entrar en servei abans de l’estiu de l’any 2022.

2,17 milions amb IVA

El pressupost de licitació és de 2,17 milions amb IVA. L’obra es divideix en dos lots. El principal serà per l’arquitectura i les instal·lacions, que ha guanyat Contratas Vilor, amb un pressupost de 1,92 milions. La part petita del contracte és la urbanització dels espais exteriors, de 73.000 euros, que s’ha adjudicat a l’empresa Construccions F.Munné.

Concentració a les portes de l’Ajuntament

Una vintena de veïns del moviment veïnal s’han concentrat a les portes de l’Ajuntament per protestar contra els retards en la construcció del CAP. S’han concentrat a les sis de la tarda amb pancartes amb el missatge ‘CAP Can Llong ja’.

Foto portada: concentració reclamant el CAP Can Llong, aquesta tarda a la plaça Sant Roc. Autor: David B.
Concentració reclamant el CAP Can Llong, aquesta tarda a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

Asseguren a més que la pandèmia de coronavirus ha palesat el mal finançament de la sanitat pública, la manca de personal i fons de l’atenció primària, els pocs llits hospitalaris del Parc Taulí i la inexistència de cap residència pública a la ciutat.

Més informació:

Adjudicades, per fi, les obres del CAP Can Llong

Foto portada: el solar on s’ha de fer el CAP. Autor: J.d.A.