Nou passadís submarí pels infants del Taulí

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) ha estrenat una nova decoració i un espai de jocs per als infants i les seves famílies, gràcies al projecte Una Onada de Petits Somriures.

El nou espai d’accés al centre (CDIAP) s’ha convertit en un enorme submarí, que pretén recrear l’obra de Jules Verne, Vint mil llegues de viatge submarí, i al que no hi falta la cabina de comandament, cuina, ulls de bou, mirador o tresors ocults.

Aquest és el primer projecte d’Una Onada de Petits Somriures que ha vist la llum i anirà seguida de les properes accions d’aquest projecte que arribarà als diferents àmbits d’atenció pediàtrica del Parc Taulí, transformant Urgències en una platja, les consultes externes en un vaixell, l’hospital de dia en una cova o el Centre Quirúrgic Ambulatori en una illa. El projecte es culminarà amb la reforma de la planta d’hospitalització pediàtrica que es centrarà en el fons marí.

La coordinadora del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç, Montserrat Torras, ha explicat els beneficis del submarí per als infants i per als professionals d’aquest àmbit assistencial.

“Ha resultat un projecte extraordinari que posa un elegant llaç al conjunt de millores que s’ha realitzat a l’interior del CDIAP en el darrer any”, ha manifestat Torras.

D’altra banda, el president del Parc Taulí, Modesto Custodio, ha agrait a tots els que fan possible el Projecte Una onada de petits somriures: entitats, empreses, Ajuntament, associacions, als organitzadors i participants de la cursa Sabadell Corre pels Nens i a “l’àmplia participació ciutadana en un projecte tan important i que no té finançament públic”.

Aleix Riu i Roger Sales, membres del projecte Una onada de somriures, han explicat que “és un projecte impulsat pels propis professionals i amb excel·lent equip de voluntaris per millorar el confort dels infants i les famílies”. Els alumnes de l’escola Samuntada han dut a terme la lectura d’un fragment de les Vint mil llegues de viatge submarí, que és el fil conductor d’alguns dels projectes que treballen aquest curs.

Foto portada: Alumnes de l’Escola Samuntada davant d’un dels murals del submarí. Autor: David B.