Consell de GOvern

Qui és qui en el Consell de Govern del Parc Taulí?

El govern de la Corporació Sanitària Parc Taulí ha tancat aquest dimecres la crisi oberta per la renúncia de Modesto Custodio en la presidència, agreujada a més per la dimissió del conseller Enric Blasco. Salut ha nomenat dos nous consellers i el consell de Govern ha ratificat la nova presidència del govern del Taulí, que té funcions de seguiement i representatives més que no pas executives. 

El Consell de Govern ha ratificat el nomenament des del departament de Salut (unilateral, segons va denunciar l’Ajuntament) de Mariona Creus i Virgili com a nova presidenta. És una reconeguda infermera de llarga trajectòria, vinculada a Sabadell, que agafarà el testimoni de Modesto Custodio, que va plegar amb desavinences amb Salut (més info: ‘Qui és Mariona Creus?‘).

Els sis representants de la Generalitat

A més s’han nomenat dos nous consellers. Per un costat, Josep Masip, històric president de Creu Roja Sabadell, ara president del Panathlon Club i persona molt coneguda a la ciutat en molts nivells. D’altra banda, també s’ha nomenat Maria Jesús Cubells com consellera. És llicencia en Medecina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, especialista en medicina interna i metgessa de família fins la seva jubilació. Va coordinador l’extint CAP Andorra, al nord de Sabadell, durant la reforma de la medicina primària fa 40 anys.

El Consell de Govern del Taulí té tres representants més a proposta de la Generalitat. Són Eusebi Cima, expresident de la patronal terrassenca Cecot i després de Fepime en primer lloc. Cima, a més, ha presidit durant quatre anys i fins fa un mes el Consell de Govern del Consorci Sanitari de Terrassa. En segon lloc Manel Balcells, que va ser fugaç conseller d’Universitats durant 23 dies per Esquerra Republicana durant el primer tripartit amb Pasqual Maragall com a president. El darrer conseller per part del govern català és Concepció Cabanes, presidenta de Mans Unides a Sabadell des de fa un any i escaig.

Dos representants de l’Ajuntament i un de la UAB

D’altra banda, l’Ajuntament de Sabadell té dos consellers. Ara mateix, són l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert. Tradicionalment, havien estat consellers l’alcalde i el regidor de Salut. Finalment, la UAB també té un conseller. Es tracta del vicerector de Recerca i Transferència de la UAB, Armand Sánchez Bonastre. 

El director general també hi assisteix

Al Consell de Govern hi assisteixen tres persones més. En primer lloc, el director general de la Corporació Sanitària i màxim responsable de l’hospital, el doctor Joan Martí. En segon lloc, com a secretària Laura Bayó. I finalment Antoni Llamas com a secretari adjunt.

Dos nomenaments a la societat Sabadell Gent Gran

D’altra banda, hi ha hagut dos nomenaments més a Sabadell Gent Gran, la societat que gestiona el complex de l’antic Nen Jesús, a Ca n’Oriac. La nova presidenta del Consell d’Administració de Sabadell Gent Gran serà Maria José Torres. Entre altres funcions, ha dirigit els serveis d’atenció primària del Vallès Oriental, Mollet, Granollers, Cerdanyola-Ripollet. Al mateix consell d’administració hi entra la nova directora d’Infermeria del Parc Taulí, Mireia Subirana.

Foto portada: d’esquerra a dreta i de dalt a baixa, Mariona Creus (presidenta), Eusebi Cima, Manel Balcells, Josep Masip, Armand Sánchez i Marta Farrés, sis dels 9 consellers de govern del Parc Taulí.