Vista de l'Hospital Taulí. Autor: David B.

Un portal web previndrà problemes de salut mental en joves

Aquest dimecres s’ha presentat el portal web Mind-u desenvolupat des del Servei de Salut Mental Infantil i Juvenil del Parc Taulí i adreçat als joves de tot el territori, perquè siguin ells qui prenguin el control de la seva salut, física i mental.

El portal Mindu neix amb dos objectius principals: prevenir la mala gestió dels estats mentals i emocionals que puguin acabar amb el desenvolupament d’un trastorn de salut mental, i promoure bons hàbits de salut, tant mental com física. El portal també facilita la petició d’atenció urgent per part dels joves, mitjançant el mateix portal, i la consulta amb un professional, mitjançant un formulari. Aquest projecte s’ha dut a terme gràcies als recursos obtinguts a la 1a edició de La Nit de la Ciència i el Coneixement de Sabadell.

El director executiu de Salut Mental Parc Taulí, Diego J. Palao, ha destacat la importància d’aquesta plataforma en la prevenció dels problemes mentals. “El 30 per cent de la població pot patir un trastorn mental i un 50 per cent ho pateixen abans dels 14 anys. Si no s’actua en l’edat jove, les seqüeles i la gravetat del problema de salut empitjora de manera significativa”.

Foto portada: Hospital Parc Taulí. Autor: David B.