Sor Lucia Caram. Autor: David B.

Sor Lucía Caram: “només podrem parlar de progrés si som capaços de fer nostra la causa dels més vulnerables”

La monja i activista Sor Lucía Caram ha visitat aquest dijous l’Aula de l’Aigua de la companyia Aigües Sabadell per parlar sobre les desigualtats, els consumidors més vulnerables i la vida digna.

Sor Lucía Caram, que ha impulsat projectes, fundacions i espais per ajudar a persones desafavorides, ha explicat la metàfora dels pans i els peixos de Jesús per parlar del compartir. “Quan som capaços d’aixecar els ulls i descobrir la persona, també el més vulnerable, i compartir el que som i el que tenim, n’hi haurà per tothom; aquest és el secret de la vida plena”, ha dit.

L’activista argentina també ha parlat dels recursos del món, com per exemple l’aigua, en què “un 20 per cent de la població consumeix el 80 per cent”, remarcant que “hem d’entendre que això és per tots i hem de partir i repartir”. “No per ser vulnerables no són consumidors; el consumidor és el primer”, ha explicat.

Dia del consumidor

Sor Lucía Caram ha pronunciat aquesta conferència en motiu del Dia del Consumidor, que Aigües Sabadell aprofita per fer balanç de les actuacions de l’any i repassar les opinions que tenen els consumidors sobre l’atenció al client de la companyia. En aquest sentit, Josep Escartín, director de clients, ha explicat que els usuaris estan satisfets amb la resposta de CASSA però se segueixen queixant de la rapidesa amb què els contesten.

Per la seva banda, Enric Blasco, president de la companyia, ha remarcat que “mai hem tallat l’aigua a ningú” i ha parlat del fons social que Aigües Sabadell per garantir el subministrament a persones en risc d’exclusió social. “Enguany volem posar l’èmfasi en les persones en condicions més desafavorides i per això hem convidat a Sor Lucía”, ha explicat.

Foto portada: Sor Lucía Caram en la seva intervenció aquest dijous. Autor: David B.