Foto portada: el Gimnàs Municipal de Sabadell, el 26 de novembre de 2020. Autora: Alba Garcia.

Tanca el Gimnàs Municipal

El Gimnàs Municipal, situat a la plaça de Frederic Mompou, al Centre, tanca. Funcionava en règim de concessió i el nombre de socis s’ha reduït a gairebé la meitat en els darrers cinc anys. L’Ajuntament reconvertirà l’espai a altres pràctiques esportives, segons s’ha compromès en un comunicat. 

El servei era prestat fins ara per l’empresa Gestió Esportiva SL, que ha acabat la concessió. Ara cessarà l’activitat de l’equipament, que funcionava des de meitats dels anys 90. Segons informa el consistori, el nombre de socis havia caigut un 45 per cent en els darrers cinc anys, producte de la major competència (per exemple ha obert un gimnàs al carrer de la Creueta vinculat a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i el CN Sabadell de Covadonga no està gaire lluny) i també de la poca capacitat de la instal·lació per altres pràctiques esportives.

Gimnàs Municipal
El Gimnàs Municipal, en una foto d’arxiu. Autor: Gimnàs Municipal.

El consistori recorda que la prestació d’aquest servei no és obligatòria per a l’administració i es compromet a buscar-hi un nou ús sempre vinculat a la pràctica esportiva. Així mateix, desvincula del tancament a cap tipus de gestió deficient. Els abonats ja han estat informats del tancament, segons el govern.

Crítiques des de l’oposició

El principal grup de l’oposició, Esquerra Republicana, lamenta que quedin 12 treballadors al carrer i 400 socis sense servei. Acusen el govern de tancar sense avisar-los. D’altra banda, no troben cap alternativa per a la instal·lació. El portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, i la regidora Èlia Soriano han anat aquest matí a la instal·lació per parlar amb treballadors. Demanen al govern informació per escrit. Consideren que tancar el gimnàs en plena pandèmia és un “missatge nefast”. Demanen preservar els llocs de treballar i donar alternatives als socis.

Per la seva part, Ciutadans lamenta que Farrés deixi al carrer a 12 treballadors i 400 socis del gimnàs municipal en plena pandèmia i ha demanat formalment en la Comissió de Presidència “que es reverteixi la decisió de tancar sense previ avís i en plena pandèmia el gimnàs municipal”. El portaveu municipal, Adrián Hernández, ha considerat “indignant i gravíssima” la decisió. Hernández ha afirmat que “aquestes decisions s’han de valorar en temps ordinaris” i que és “lamentable aprofitar una pandèmia per a carregar-se aquest servei deixant penjats a socis i treballadors”.

Un gimnàs obert als anys 90

El Gimnàs municipal va començar els serveis com a equipament destinat principalment a la pràctica del fitness l’any 1996. La concessió actual es va atorgar a IGE l’any 2001 per una durada de 16 anys i l’any 2017, ja amb una caiguda de socis, administració i empresa van firmar la pròrroga.

Foto portada: el Gimnàs Municipal, des de fora. Autora: Alba Garcia.