Manifestació Pablo Hasél. Autora: Alba García.

Tensa manifestació en suport de Pablo Hasél

250 persones s’han concentrat aquest dijous al vespre per dir prou a la violència policial. El país està a les portes de la tercera nit de protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél i també d’enfrontaments entre manifestants i policia. Els manifestants, convocats pel CDR, han demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i la dissolució de la BRIMO. Al final de la manifestació, que ha començat als jutjats però ha visitat les comissaries dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional a la ciutat, s’han bolcat contenidors.

Els assistents han denunciat “l’actitud franquista dels jutges” i “l’abús de poder per part dels Mossos d’Esquadra”. En l’acte d’avui, els manifestants encara tenien ferides obertes, com la de la noia de 19 anys que ha perdut un ull per una bala de foam i l’empresonament de Pablo Hasél per les seves cançons en contra de la corona. “Des de l’1-O que ja no ens feu por” cridaven als Mossos d’Esquadra. “Los borbones, a los tiburones!” deien davant dels Jutjats. “Llibertat per Pablo Hasél” demanaven amb veu unànime els manifestats.

En acabar la lectura del manifest, els concentrats han fet ressonar tots els missatges anteriors des de l’Eix Macià fins la comissaria dels Mossos. Allí han exhibit, altre cop, una pancarta amb la paraula ‘Llibertat’. L’escena s’ha repetit davant la Policia Nacional, on dos espontanis s’han animat a fer piruetes amb l’skate. A la Gran Via, davant el Parc Taulí i fins la plaça de les Dones del Tèxtil pel carrer Vilarrubias, s’han bolcat contenidors. Ha estat el moment més tens de la concentració. La presència policial ha sigut notable en tota la manifestació, que ha acabat sense detencions ni incidències majors.

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bannèr o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.
Foto portada: contenidors a la Gran Via. Autora: Alba Garcia.