Obres estació d'autobusos. Autor: David B.

Tràfec a l’estació d’autobusos: comencen les obres

  • Obres a la plaça Antoni Llonch des d’avui 26 de juny fins el 2 de setembre. 
  • Les línies de busos interurbans s’han agrupat en cinc punts provisionals durant l’estiu. 

Les reformes de l’estació d’autobusos han començat avui 26 de juny a les deu del matí. Una hora més tard, un dels tres informadors ja havia orientat a més de 100 persones. Malgrat que cada companyia va avisar dels canvis logístics amb cinc dies d’antelació, les obres han desconcertat als veïns que avui havien d’agafar una de les línies d’autobús interurbà. Els únics que han pogut resoldre l’enigma de les parades han estat els informadors.

L’estació d’autobusos s’ha tancat aquest dimecres a les deu del matí i no es tornarà a obrir fins el 2 de setembre. A partir d’avui les parades de busos interurbans no es trobaran al seu lloc habitual, sinó que s’han agrupat en cinc punts provisionals. Per consultar el mapa que explica l’administració de les alternatives podeu consultar aquesta informació (més info: ‘Dos mesos d’obres a l’estació d’autobusos‘).

“Quan he arribat he vist que passava alguna cosa perquè hi havia cartells per tot arreu, tanques i gent repartint paperets. M’he acostat a un dels informadors per preguntar-li on havia d’agafar la línia que va cap a Terrassa i m’ho ha indicat de seguida. Per tant, no he tingut problema per agafar el bus” explica Judith Buisau, una sabadellenca de 17 anys.

En la mateixa línia, una altra veïna de la ciutat, Carmen Llera, reconeix que no sabia res de les obres però que els informadors li han assenyalat on havia d’anar i ha pogut agafar el l’autobús sense problema.
En canvi, els usuaris que d’entrada no han consultat als representants de les companyies d’autobús sí que han tingut problemes.

“L’E13 està indicada a les parades número 4 i 5, però resulta que l’autobús només para a la 5. Com que jo estava a la 4 i he vist que no passava la meva línia, ho he anat a preguntar a un dels informadors. De fet, ni els mateixos responsables es posen d’acord. Abans de sortir de casa, he trucat a Atenció Ciutadana i m’han dit que m’esperés a la parada 4, que és la que hi ha entre el carrer Alfons Sala i el carrer Migdia, però l’informador de l’estació m’ha dit que havia d’anar a la parada 5, que està al carrer de Brujas” explica indignada Gemma Gil, una altra veïna de Sabadell.

Una responsable de la companyia TUS ha explicat que les obres han començat avui a les deu del matí perquè ja s’ha acabat l’horari escolar i no és una hora punta, per tant la intensitat de la mobilitat és més baixa. La informadora també ha comentat que s’han modificat els temps dels semàfors d’aquesta zona per tal de descongestionar el carrer de l’Estació, on paren 11 línies d’autobusos. Els punts d’informació continuaran donant servei durant aquesta setmana, però els cartells dels punts provisionals on s’agrupen les diferents línies de busos interurbans romandran durant tot l’estiu.

Foto portada: obres estació d’autobusos. Autor: David B.