Foto portada: el terapeuta, durant la vista oral. Autor: Europa Press.

23 anys de presó a un terapeuta per abusos sexuals

La secció setena de l’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a 23 anys de presó el terapeuta de Sabadell Francisco F.C. per quatre delictes d’abusos sexuals, segons la sentència de la qual se’n fa ressò l’agència Europa Press. El tribunal també l’ha condemnat a pagar un total de 138.000 euros a les quatre víctimes. El van denunciar al juny de 2016 en conèixer que l’Audiència de Barcelona l’havia condemnat a sis anys de presó per dos casos d’abusos sexuals. Actualment Francisco F.C. està complint condemna. 

Segons la sentència, el supòsit especialista en teràpies alternatives, de 70 anys d’edat, va arribar a tenir una consulta a Sabadell i realitzava tocaments, massatges, masturbacions i penetracions a les seves víctimes, dient-los que eren part del seu tractament. La sentència el condemna per abusar de quatre persones. La fiscalia demanava fins a 39 anys de presó.

1. De les classes de repàs als tocaments durant 21 anys

Va abusar d’una de les seves víctimes des dels 14 anys fins als 35, a la qual inicialment va començar a visitar al seu domicili familiar a 1995 “sota l’excusa d’impartir classes de repàs gratuïtes” i per ajudar amb el que deia tècniques alternatives i naturals de relaxació.
“En el marc d’intimitat, afecte i submissió”, relata la sentència, va efectuar a la víctima tocaments per sobre i sota la roba excepte el sexe. El terapeuta ho denominava massatges energètics per recuperar l’autoestima i carregar-se de força per als estudis . Quan va acabar els estudis, van persistir els abusos en una primera consulta clandestina en un taller situat a Polinyà i, des de 2006, en el presumpte centre de teràpies naturals que va obrir a Sabadell, on va arribar a penetrar-la, primer com a pacient, i després com a treballadora de l’establiment.

2.  Tocaments i sexe oral com a “teràpia de xoc”

Una segona víctima va ser una dona que va anar al centre el 2012 amb 33 anys aconsellada per la primera víctima, que era companya de treball, per rebre tractament per les seqüeles sofertes “a conseqüència d’un tumor cerebral, ja que veia llums”, assenyala la sentència. La dona va explicar al presumpte terapeuta els seus problemes de visió. A més, tenia un trauma infantil per abusos sexuals que li impedia mantenir relacions amb homes, el que aquest va aprofitar per dir-li que estava malalta a nivell emocional i iniciar tocaments i fel·lacions en qualitat de “teràpies de xoc per curar-se”.

3. De les converses sexuals als tocaments

Una altra dona va acudir al suposat centre de teràpies naturals entre els 16 i els 21 anys i es va limitar a tenir converses amb el terapeuta de naturalesa sexual, fins que el 2016 aquest la va convèncer que “una manera d’alliberar-se i créixer emocionalment era ensenyar el cos a la gent, manipulant perquè fos al lavabo amb ell i es tragués la samarreta i els sostenidors per mostrar el seu cos “. La seva última visita al centre de Sabadell va ser el juny del mateix any, quan el terapeuta li va fer tocaments i estant “petrificada i bloquejada emocionalment per l’inusual de la situació”, la va agafar tocant-li per tot el cos i donant-li petons.

4. “Relaxacions” durant 26 anys a un home

El terapeuta també va abusar d’un home, amb el qual va contactar en un club de tennis el 1988, des dels 15 anys fins als 41, fent-li unes relaxacions que consistien en tocaments, petons i carícies per tot el cos, fins i tot els genitals, “zona essencial per tractar els xacres “, segons ell.

Foto portada: el terapeuta, durant la vista oral. Autor: Europa Press.