Pla general de l'exterior del complex central dels Mossos d'Esquadra de Sabadell.

Investiguen fugues de droga del dipòsit dels Mossos

El jutjat d’instrucció número 5 de Sabadell ha ordenat prendre declaració a vuit membres dels Mossos d’Esquadra, inclosa una sergent, i dos facultatius, per les presumptes fugues de droga que hi ha hagut al dipòsit del complex Egara, la central dels Mossos, ubicat a Sabadell. 

Segons publica La Vanguardia, la investigació judicial afecta vuit membres del cos, inclosa una sergent, i dos membres del personal facultatiu. El titular del jutjat d’instrucció 5 de Sabadell vol saber perquè hi ha hagut fugues de droga al principal dipòsit que té la policia autonòmica, on s’emmagatzemen les substàncies estupefaents intervingudes en els operatius policials.

En alguns casos, el pesatge declarat a l’hora d’entrar al dipòsit no coincideix amb el de sortida o de les comprovacions posteriors. En alguns casos falten desenes de grams, però en altres casos la xifra s’eleva. La investigació és compromesa pel cos policial, ja que les confiscacions de droga acaben convertint-se en proves davant d’un tribunal.
Segons el rotatiu català, les irregularitats primer van motivar una investigació interna, però l’instructor ha donat el cas a membres de la policia judicial de la Policia Nacional, tant de la comissaria de Sabadell com de Barcelona. Alguns dels vuit policies que han de declarar pels fets ja ho han fet tant a finals de setembre com en els darrers dies.

Foto portada: el complex Egara. Autor: David B.