Cercavila precarietat laboral

Un centenar de persones participen a la cercavila contra la precarietat laboral

Aquest dissabte a la tarda la xarxa de suport mutu Resposta Solidària ha organitzat una cercavila com a acte central d’una campanya iniciada per combatre la por a denunciar els abusos laborals.

Resposta Solidària pretén ajudar de forma col·lectiva als conflictes dels treballadors i posar fi a la perpetuació de la precarietat i l’explotació laboral. El portaveu de Resposta Solidària, Arnau López, ha manifestat que “volem animar a la gent que pateix aquesta precarietat laboral a que s’organitzi, especialment quan no hi ha un suport sindical i el treballador està sol. Volem que la gent es posi en contacte amb nosaltres encara que el conflicte no sigui obert i explícit”.

La cercavila, que ha servit per donar a conèixer la recent creació de Resposta Solidària, ha comptat amb els tabals de les Bruixes del Nord i dels Sentinelles d’Arkëmis. El seguici s’ha iniciat a la plaça Marcet, seguint per la Via Massagué, carrer Les Valls i carrer de Gràcia, on la comitiva s’ha aturat per marcar l’establiment de restauració Santamasa. Els manifestants han clavat enganxines als diversos vidres de l’establiment, moment en el que s’ha establert un enfrontament entre els responsables del restaurant i els participants a la cercavila.

Precarietat laboral Santamasa
Enganxines a la façana de Santamasa al carrer Gràcia. Autor. David B.

Un cop restablerta la marxa, sense incidents, i després de cremar de forma simbòlica uns quants contractes precaris, han assenyalat amb enganxines la botiga de moda Zara de la Rambla i la botiga de Movistar del mateix carrer, entre altres establiments de la zona que segons els manifestants no paguen les hores extres o bé tenen treballadors sense contracte. La cercavila ha seguit baixant fins l’alçada dels cinemes Imperial, que també han estat assenyalats. El seguici ha finalitzat amb una ‘cafeta’ a l’edifici alliberat l’Obrera de l’avinguda de Barberà.

Foto portada:imatge de la cercavila al seu pas pel carrer Gràcia. Autor: David B.