Graffit Drets Humans. Autor: David B.

Un mural dedicat a les persones grans commemora el Dia dels Drets Humans

Coincidint amb la commemoració de la Declaració Universal dels Drets Humans, signada el 10 de desembre de 1948, avui s’ha presentat un nou grafit dedicat, en aquest cas, als drets de les persones grans.

La plaça del Gas ha acollit la inauguració del novè mural del projecte Pintem de Drets Sabadell realitzat per l’artista Xavier Valiente, de l’associació local d’art urbà Artefakto. Aquest grafit vol reflectir les etapes de la vida mitjançant les mans: des de l’infant que agafa la mà de l’avi fins les persones adultes que agafen la mà de la seva mare o pare per ajudar-los en el dia a dia.

“Un dels col·lectius que més ha patit durant la pandèmia és el de la gent gran. Cal respectar el dret de les persones grans i aquest any hem pensat centrar la campanya en elles tal com ho reflecteix el mural que hem inaugurat”, ha manifestat la tinenta d’alcaldessa de l’Àrea de feminismes Benestar animal i Participació, Marta Morell.

La regidora de Salut i Cicles de vida, Sonia Sada, ha explicat que “és evident que la gent gran és el col·lectiu que més ha patit durant la. Amb la intenció de garantir la salut d’aquest col·lectiu i degut a la seva vulnerabilitat, els hem deixat fora d’algunes activitats i de la interactivitat amb la resta de la comunitat. Hem generat pors i hem d’ajudar-los a tornar a ser part activa, tal com ho han fet fins ara, prenent les mesures segons ens indiqui l’estat de la pandèmia”.

Concerts per a gent gran

Un com acabada la presentació del nou mural, el Quartet Oriol Romaní Hot Jazz Cats, ha interpretat vàries peces de jazz tradicional de New Orleans. En homenatge a la gent gran aquesta dijous a la tarda es realitzaran concerts als tres complexos de gent gran de la ciutat (Complex Alexandra, Complex Parc Central i Complex Sant Oleguer), amb el Quartet Tríada i el Quartet Euterpe, que interpretaran un repertori variat amb música de cinema, sarsuela i òpera, entre d’altres.

Foto portada: un moment de la presentació. Autor: David B.