Josefa López, al meu menjador, potes enlaire després de dues fumigacions. Autor: David B.

Veïns d’Espronceda aniran al ple per reclamar que l’Ajuntament actuï contra les xinxes

Desenes de veïns han assistit aquest dimecres a l’assemblea informativa de l’Associació de Veïns d’Espronceda per la plaga de xinxes que afecta diferents habitatges. Els veïns portaran les seves reclamacions al ple municipal la setmana vinent i demanen solucions. Dos tècnics de Salut aniran aquesta tarda a alguns habitatges. 

El veïnat se sent abandonat per part de la corporació municipal, com van explicar els afectats a iSabadell (més info: ‘Parlen els afectats‘). Alguns d’ells han hagut de llençar tots els mobles i la seva roba a les escombraries i han d’afrontar, qui s’ho pot permetre, fins a dos i tres vegades el cost de fumigar els edificis. L’Ajuntament assegura que no pot actuar de portes endins dels habitatges. Només es podria fer alguna cosa si es verifica que hi ha una plaga, cosa de la que fins ara tenen dubtes. Aquest dijous a la tarda tècnics de Salut acudiran a visitar els habitatges afectats.
Mentrestant, les persones afectades fan una crida per fer aflorar més casos, ja que creuen que alguns veïns s’ho callen per vergonya, ja que associen tenir xinxes a brutícia, quan no és així. Volen mostrar així que hi ha una plaga i forçar al consistori a actuar. Diuen que hi ha precedents. De moment, plantegen portar la seva protesta al ple municipal, d’aquí a set dies, per plantar a l’Ajuntament el seu descontent.

A l’assemblea d’aquest dimecres han assistit representants de formacions de l’oposició, com el PSC (Marta Farrés i Pol Gibert) i Cs (Adrián Hernández). Al finalitzar la reunió ha arribat el regidor de Salut, Ramon Vidal, que ha mantingut un diàleg amb alguns dels afectats. Tant els afectats com l’Associació de Veïns d’Espronceda lamenten que Espronceda està molt abandonat i que els carrers estan bruts, i amb molts mobles a la via pública.

Foto portada: Josefa López, al seu menjador, potes enlaire després de dues fumigacions. Autor: David B.