Foto portada: la confraria de la Verge dels Dolors, l'any passat. Autor: David B.

Via Crucis i processó: el que has de saber sobre el Divendres Sant

El Divendres Sant a Sabadell té un any més doble protagonisme, a primera hora del matí al Centre i al vespre al barri de Can Puiggener. El Via Crucis i la processó conformen l’oferta religiosa de la Setmana Santa Local. 

Les tres parròquies del Centre (de nord a sud, Puríssima, Sant Fèlix i Trinitat) organitzen un any més el Via Crucins interparroquial, que sortirà a les 9 del matí des de la parròquia de la Puríssima, a la Via Massagué. Recorrerà l’eix central tot i que evitarà el Passeig passant pel carrer Les Valls i Gràcia per aturar-se a Sant Fèlix. Un cop allà seguirà per la Rambla fins la parròquia de la Santíssima Trinitat. Cap a mig matí, abans de les 11, el Via Crucis haurà acabat. La imatge de Crist que sortirà al Via Crucis és la de la parròquia de la Puríssima en aquesta ocasió.

Fotos: David B.
El Via Crucis, l’any passat. Fotos: David B.

Ja al vespre, aquest any sortint a les set del vespre, es farà la processó de Can Puiggener, la més nombrosa del Vallès tot i que en reculada des de fa uns anys en quant a assistència i participació. Sortirà com sempre de la parròquia de Sant Roc cap a la plaça Granada, on s’acostumen a cantar saetes i es viu un dels moments més intensos, passant pels carrers de Can Puiggener, agrupant-se els passos de nou a la rotonda d’accés al Llano, al carrer Puig de la Creu, per on passaran els participants ja entrada la nit. Com és habitual, quatre passos: Flagel·lació, Jesús Natzaré, Crucifixió i Verge dels Dolors, portada només per dones. La processó de Can Puiggener és d’arrel andalusa i s’acosta a les sis dècades de vida. Es va començar a fer amb les onades migratòries procedents d’altres zones d’Espanya del segon terç del segle passat.

Els testimonis de Jehovà, a l’Espai Cultura

Els testimonis de Jehovà també recordaran l’últim sopar, la mort i passió de Crist aquest divendres a Sabadell. Ho faran en un acte a l’Espai Cultura Sabadell i també a una sala de Sant Quire. S’espera un miler llarg d’assistents.

Foto portada: la confraria de la Verge dels Dolors, l’any passat. Autor: David B.