Reunió amb afectats a l'associació de veïns, aquest dimarts. Autor: David B.

Xinxes a Espronceda: l’Ajuntament es comença a bellugar

L’Ajuntament reforçarà la vigilància de la retirada de mobles voluminosos i la neteja amb aigua pressió al barri d’Espronceda i actuarà de forma individual amb les persones afectades per la plaga de xinxes. Després de cinc dies, l’executiu comença a moure’s. 

La inacció del govern va causar gran malestar entre les famílies afectades per les xinxes. Algunes han deixat casa seva fins i tot. Tampoc estava satisfeta l’Associació de Veïns d’Espronceda, que ha denunciat pel conducte reglamentari moltes vegades la manca de neteja a la zona i va dir prou al consistori, recordant que ell és el màxim responsable de l’estat de la ciutat.

La primera reacció del govern, negant que hi hagués cap plaga de xinxes, assenyalant la concessionària, i assegurant que no podien fer res per ajudar els particulars afectats, va sublevar el veinat.

Actuació de neteja a la plaça de les Tres Torres, aquest dijous. Autor: SMATSA via Twitter.
Actuació de neteja a la plaça de les Tres Torres, aquest dijous. Autor: SMATSA via Twitter.

Després de diversos dies, l’Ajuntament comença a moure’s. Segons han fet públic aquest divendres, s’ha ampliat als serveis de Participació, Acció Social, Habitatge i Espai Públic el dispositiu actual, que només contemplava Salut i el servei de recollida de residus i neteja viària. Què significa això? A partir d’ara hi haurà un “reforç de la vigilància i un seguiment extrem de la zona quant a la retirada d’objectes voluminosos i neteja amb aigua a pressió”. La Policia Municipal també es coordinarà amb els equips de districte i neteja.
D’altra banda, a nivell social, es farà una relació de totes les comunitats i tots els habitatges afectats, així com del grau d’afectació en cada cas en concret. El consistori diu que actuarà de forma “personalitzada” assessorant i acompanyant les persones afectades per determinar les mesures que en cada cas s’hagin de prendre. Al barri es diu que hi ha més blocs afectats i segueix la crida per fer aflorir tots els casos, malgrat els recels que comporta tenir xinxes a casa.

Full informatiu

El consistori recorda que les xinxes no transmeten malalties, que cal contactar amb empreses especialitzades si se sospita que se’n poden tenir a prop i ha editat un pasquí amb diverses recomanacions.

Recomanacions en cas de xinxes, segons l'Ajuntament.
Recomanacions en cas de xinxes, segons l’Ajuntament.
Foto portada: veïns afectats, a l’Associació de Veïns, el passat dimarts. Autor: David B.