Membres de l'Escola d'Hostaleria, servint el plat guanyador, amb el seu cuiner (al centre). Autor: David B.

Tanca el restaurant del Vapor Llonch

L’Ajuntament tanca el servei de restaurant del Vapor Llonch. L’executiu argumenta que es potenciarà la seva oferta pedagògica per adaptar-se a un sector que demanda professionals amb un elevat grau d’especialització. A partir d’ara, obrirà en funció del ritme formatiu i sense horari marcat.

Segons fonts de l’executiu, l’Escola de Restauració es renovarà per posar-se al dia amb un enfoc més pedagògic. No es descarta que l’Escola de Restauració pugui a obrir a clients alguns dies, però sempre en funció dels coneixements i ritme d’aprenentatge dels participants i mai al contrari. Un model similar al de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, prop de l’avinguda Meridiana.Durant aquest any s’avançarà en la formulació i implementació de la nova escola, però l’executiu no concreta més, deixant-ho en un obert “en funció de les disponibilitats pressupostàries”.

El nou model vol formar professionals de perfils molt especialitzats, adequar millor els espais de formació per complir la normativa, diversificar el ventall formatiu actual, impulsar que la formació arribi a nous col·lectius socials, fer protagonista a la formació i a l’alumnat, oferir serveis a les empreses de restauració que aportin valor afegit i generar relacions entre l’escola, el sector i la ciutat.

Foto portada: concurs de cuina medieval a l’Escola d’Hosteleria del Vapor Llonch, fa un temps. Autor: David B.