Cultura Emprenedora

Torna el projecte ‘Cultura Emprenedora’ a les escoles de Can Llong i Can Deu

Els alumnes de cinquè de primària dels col·legis participants han acudit a una recepció a l’Ajuntament aquest dimecres, per parlar sobre el projecte de cooperativa que han realitzat a l’escola.

Els alumnes de cinquè de primària que han participat en la tercera edició del projecte de Cultura Emprenedora, on han participat 75 estudiants de les escoles de Can Llong i Can Deu, s’han reunit amb l’alcalde, Juli Fernández, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, i el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, per parlar sobre l’experiència que han tingut amb el projecte i quin és el seu punt de vista sobre l’experiència de formar una cooperativa.

Les experiències viscudes han resultat bastant satisfactòries, i així ho han demostrat els alumnes quan han exposat que “és molt útil per ara i pel futur aprendre a treballar en equip” i a més a més “hem après com funciona una cooperativa i hem vist com necessitem posar-nos d’acord entre tots per avançar en la constitució de la cooperativa”.

Una experiència molt profitosa

Així han explicat com ha estat el procés i que és el que han hagut de fer per aconseguir aquesta cooperativa. La Carla ha explicat que “hem escollit un equip directiu que ha decidit el capital inicial de la cooperativa, també hem creat un logotip i ens hem donat d’alta com a una cooperativa”. L’Antonio i el Rubén han explicat que “ja tenim l’acta de constitució i els primers estatuts, tot i que ha estat difícil aconseguir que firmessin tots, ja que sempre faltava algú”. Després d’aquest procés la Jada ha explicat que “un cop tenim el capital inicial comprem el material i fem un producte, i destinem els beneficis a una ONG”. Per tal que tot aquest sigui possible es divideixen la feina en apartats; emprenedoria, gestió, compres, màrqueting i TIC i la feina es divideix en diferents blocs de treball.

L’Helga, la Maria, la Laura i el David, alumnes de Can Llong expliquen que “no hem acabat encara la feina, estem enmig del procés, ara hem de passar a les classes per explicar el projecte i triar el producte. També farem una pàgina web perquè tots puguin veure els estatuts i després donarem tots els beneficis a una ONG que encara hem de decidir”. Tots quatre s’han mostrat molt contents amb aquest projecte i han afirmat que no els ha costat posar-se d’acord i els hi “agradaria repetir l’experiència”. La seva professora, Isabel Cotrina, ha explicat que “és una activitat molt profitosa en la qual els estudiants toquen tant matemàtiques com llengua a més d’un exercici de valoració personal, tots tenen una tasca a complir”.

Foto portada: alumnes participants en el projecte. Autor: David B.

Comments are closed.