Portada: fragment del pòster de la doblement premiada 'One Cut of the Dead'.

Així ha quedat el palmarès de la 8ª edició del Festival de Cinema de Terror

One Cut of the Dead conquereix crítica i públic i s’endú els dos premis al millor llargmetratge. També han estat premiats els curts La favorita, Diesel, Baghead, RIP i Una noche de paz.

Per segon any consecutiu l’associació Blogos de Oro ha estat l’encarregada d’escollir els tres guanyadors del Festival de Cinema de Terror de Sabadell, en les categories de millor micrometratge, millor curtmetratge i millor llargmetratge. Blogos de Oro està formada per mitjans online de cinema i sèries. El jurat que ha decidit els premis ha estat composat per Joan Céspedes de Cinéfilos Frustrados, Adam Torrus de Frikinomikon, Alex Mas de Tituloroginal i Daniel Grandes de Tierra Cero i Sexta Butaca.

Millor micrometratge: La favorita (2018)

Amb només vint segons de durada, La favorita ja va guanyar el premi al millor curt de terror de l’edició de 2018 del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei. Dirigida per Samuel Nogaledo i amb guió d’Ángeles Mora, el micrometratge juga amb l’experiència prèvia de l’espectador per completar la trama.

Millor curtmetratge: Diesel (2017)

Dirigit i escrit per Juls Gars, aquest curt de deu minuts acumula un total de 33 seleccions i set premis, entre ells al millor curt del primer Art Lab Film Festival i del B-Retina, ambdós al 2018. Gars també ha participat com un dels quatre actors d’aquesta peça d’humor negre i un pèl absurd. .

Millor llargmetratge: One Cut of the Dead (2017)

S’ha dit d’ella que és el Zombies party japonés. El film, escrit i dirigit per Shin’ichirô Ueda, va ser rodat amb un pressupost inferior als 25.000€ i un elenc d’actors desconeguts. Però aquesta comèdia negra de zombies ja ha recaptat a taquilla més de trenta milions d’euros a tot el món. Al seu propi país, tot i estrenar-se inicialment en un petit teatre, va esdevenir ràpidament un fenomen de masses. Segurament part del seu èxit es deu a que la pel·lícula no s’adreça només als amants del gènere, sinó que pràcticament tothom la pot gaudir. Fins i tot, amb la seva formula de cinema dins del cinema, el públic més especialitzat xal·larà amb el seu missatge de passió pel setè art.

Pel que fa als premis del públic, triats per votació dels espectadors, aquests han estat els guanyadors:

  • Millor curtmetratge de la Marató de Divendres: Baghead
  • Millor curtmetratge de la Marató de Dissabte (ex aequo): RIP i Una noche de paz
  • Millor llargmetratge de la Marató: One Cut of The Dead

Portada: fragment del pòster promocional de la doblement premiada ‘One Cut of the Dead’.


SBD_scene és possible gràcies a la col·laboració del centre de còmic i arts visuals Escola Joso Sabadell i de la llibreria especialitzada en còmic Sabadell Còmics (antiga Norma Comics Sabadell)