Imatge de portada: La novena edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell tindrà lloc del 4 al 10 de març de 2019.

‘Alien’ protagonitza la nova edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell

Del 4 al 10 de març de 2019 tindrà lloc una nova edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell. I ja en van vuit. En aquesta ocasió l’esdeveniment retrà homenatge a Alien, film icònic del terror i la ciència ficció, obra del director i productor britànic Ridley Scott.

El Festival de Cinema de Terror de Sabadell arribarà al març a la seva vuitena edició. I com ja és tradició, de nou es tornarà a centrar en una figura icònica del gènere. En aquest cas Alien, de Ridley Scott, productor i director de cinema nascut a Anglaterra que té en el seu haver diverses pel·lícules que ràpidament van esdevenir clàssics moderns. Entre els actes d’homenatge al film de el vuitè passatger està prevista la seva projecció a la Marató de Divendres a l’Estruch. La projecció coincideix amb el 40è aniversari del títol protagonitzat per Sigourney Weaver. Alien també està present en el cartell del certamen cinematogràfic, obra d’Abel Carrasco, que s’ha donat a conèixer aquests dies.

Abel Carrasco, autor del cartell

El dibuixant sabadellenc Abel Carrasco repeteix per tercer any consecutiu com a autor del cartell. Al 2017 va il·lustrar el pòster de la sisena edició, protagonitzat pel reconegut guionista, productor i director nordamericà de cinema de terror Gary Sherman. Per l’edició d’enguany, 2018, la setena, va plasmar l’univers de El día de la Bestia, escrita i dirigida per Álex de la Iglesia. En aquella ocasió, Carrasco va exposar l’original a l’Acadèmia de Belles Arts (més info: ‘Terror buit’, d’Abel Carrasco, a l’Acadèmia de Belles Arts). Per la novena edició el dibuixant ha optat per una imatge d’un astronauta obrint-se pas entre ous de xenomorfs (la raça de l’extraterrestre protagonista d’Alien), amb la Torre de l’Aigua reflectida al seu casc.

Imatge: els tres cartells obra del dibuixant Abel Carrasco. A la dreta, el de l'edició de 2019.
Imatge: els tres cartells obra del dibuixant Abel Carrasco. A la dreta, el de l’edició de 2019.

El Festival de Cinema de Terror de Sabadell posa també en marxa de nou el seu concurs de micrometratges. Com a novetat d’aquesta edició, s’ha ampliat el límit de temps fixat per a les obres concursants dels 30 segons als 59. D’aquesta manera es vol incentivar la creativitat dels participants i captar més persones interessades en presentar el seu muntatge al certamen. Com és habitual, la temàtica dels micrometratges ha de ser de terror, en el seu sentit més ampli, i s’accepten films enregistrats amb qualsevol tipus de càmera mentre estiguin en format mp4. El termini per presentar els micrometratges és fins el 17 de febrer de 2019. La projecció dels treballs i l’entrega de premis tindrà lloc el 9 de març, en el marc de la Marató de Dissabte als Cinemes Imperial.
També, i en col·laboració amb el Librerío de la Plata, el Festival organitza el 5è Concurs de Microrelats de Terror, amb l’objectiu de promoure la creativitat literària en el gènere del microrelat enfocat al terror i fomentar-ne la seva difusió. Els texts, evidentment de terror, no poden excedir els 1. 200 caràcters i han d’estar escrits en català o castellà. Es poden enviar propostes fins al 31 de gener. L’obra guanyadora es farà pública el 9 de març. Es poden consultar les bases aquí.

Imatge de portada: la novena edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell tindrà lloc del 4 al 10 de març de 2019.


SBD_scene és possible gràcies a la col·laboració del centre de còmic i arts visuals Escola Joso Sabadell i de la llibreria especialitzada en còmic Sabadell Còmics (antiga Norma Comics Sabadell)