El quartet de jazz durant la jam-session al Teler. Al fons podem veure la projecció de la il·lustració en viu duta a terme per un dels dibuixants de Bafarada. Autor: MAClaveria.

Dibujazz Session: jam-session il·lustrada

El bar del centre cívic de Gràcia, el Teler, ha acollit aquest dijous una nova edició del Jazz i Tapes. En aquesta ocasió l’activitat ha comptat amb la participació de dos dibuixants del col·lectiu Bafarada, que han complementat la jam-session amb les seves il·lustracions.

Pipo Vidal (contrabaix), Oest de Franc (guitarra) i Iol Cases (bateria), han estat de nou els amfitrions del Jazz i Tapes, velades de jam-session que el Teler, bar del centre cívic de Gràcia, programa tots els dijous al vespre. L’activitat, que va nàixer fa dos anys, tot i que l’aposta del Teler per la música en viu, i en especial pel que fa a les trobades d’improvisació jazzística, ja venia d’anys abans, és gratuïta i es complementa amb una variada oferta de tapes.

Foto: Il·lustracions d'Efa (esquerra) i Carrasco (dreta) durant el Dibujazz Session. Autor: MAClaveria.
Foto: Il·lustracions d’Efa (esquerra) i Carrasco (dreta) durant el Dibujazz Session. Autor: MAClaveria.

Però el d’aquest dijous no ha estat un Jazz i Tapes més, atès que en aquesta ocasió ha comptat amb l’Androide (veu) al micro i amb la participació dels dibuixants del col·lectiu Bafarada, Ricard Efa i Abel Carrasco. Dibujazz Session, l’han batejat. Carrasco i Efa han dut a terme una il·lustració en viu per cadascun dels temes interpretats i mentre aquests estaven sonant, durant les més de dues hores que ha durat la vetllada. En aquest sentit, la dificultat de sincronitzar el temps en el que han acabat cadascun dels dibuixos improvisats, per fer-los coincidir amb l’acabament de les peces musicals, ha estat notablement resolta per Efa i Carrasco.

Efa, nominat a l’Eisner

Es dóna la circumstància que el mateix dia que ha tingut lloc el Dibujazz Session s’ha fet públic el llistat d’autores i autors nominats als premis Eisner d’enguany (2018 Eisner Awards Nominations), guardó estatunidenc que premia l’èxit al camp del còmic en diferents categories. Entre els nominats trobem a Ricard Efa, un dels dos dibuixants que han participat a l’activitat i que és també el president de Bafarada.

Foto: Ricard Efa, en una foto d'arxiu. Autor: MAClaveria.
Foto: Ricard Efa, en una foto d’arxiu. Autor: MAClaveria.

Efa ha estat nominat pel seu àlbum Monet. Nòmada de la luz (2017, Norma Editorial, amb guió de Salva Rubio), en la categoria Best Painter / Multimedia Artist (millor pintor / artista multimèdia). Els Eisner són un dels premis més prestigiosos de la indústria del còmic i sovint es comparen amb els premis Òscar del món del cinema.

Foto de portada: El quartet de jazz durant la jam-session al Teler. Al fons podem veure la projecció de la il·lustració en viu que està duent a terme un dels dibuixants de Bafarada. Autor: MAClaveria. 


SBD_scene és possible gràcies a la col·laboració del centre de còmic i arts visuals Escola Joso Sabadell i de la llibreria especialitzada en còmic Norma Còmics Sabadell.