Portada: un fragment del cartell de la 9a edició del festival.

Ganivets, serres i destrals: així és el sagnant cartell del 9è Festival de Cinema de Terror

El Festival de Cinema de Terror de Sabadell ha presentat el cartell de la seva novena edició, prevista del 9 al 15 de març de l’any vinent.

Si estem veient una pel·lícula protagonitzada per un grup de persones que moren violentament a mans d’un assassí amb set de venjança, segurament estarem davant d’un exponent del cinema slasher. Si a més l’assassí està desfigurat o duu el rostre cobert, empra eines punyents o tallants i s’acarnissa especialment amb joves, ja no podem tenir cap mena de dubte: és un film slasher. La matança de Texas, Halloween, Malson al Carrer Elm, Scary Movie o Encara sé què vau fer l’estiu passat, són alguns dels títols destacats d’aquest gènere.

L’slasher protagonitzarà la 9a edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell, que tindrà lloc entre el 9 i el 15 de març de 2020. Una part important de la programació girarà entorn al gènere. De fet, des de l’organització ja anuncien que “un dels moments culminants del Festival tindrà lloc un divendres 13”, en una clara picada d’ullet a la saga cinematogràfica iniciada per Sean S. Cunningham al 1980: Divendres 13.

El cartell de la 9a edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell, obra d'Abel Carrasco.
El cartell de la 9a edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell, obra d’Abel Carrasco.

El cartell d’enguany de nou és obra de l’artista local Abel Carrasco, que ha entomat el repte de copsar gràficament la temàtica de l’edició per quart any consecutiu. “Vaig patir per no fer-ho massa violent, perquè estaria penjat per tota la ciutat”, confessa l’autor. La il·lustració és una escena congelada que ràpidament ens duu a l’slasher. No és de cap pel·lícula concreta però forma part de l’imaginari que comparteixen moltes de les obres del gènere: una fugida, eines tacades de sang, un cobert rural. “Intento suggerir el que pot haver passat o el que passarà, més que mostrar l’acte de violència en si”, explica Carrasco. Al cartell també trobem una referència al famós Freddy Krueger. Entre les eines penjades hi ha el seu icònic guant. Per suposat, també apareix la Torre de l’Aigua.

Fa unes setmanes des del Festival també es va anunciar la convocatòria de tres concursos, que conclouran entre desembre i gener (mes info: ‘Caga’t de por’: es convoquen els concursos del Festival de Cinema de Terror).

Portada: un fragment del cartell de la 9a edició del festival.