Laia Codina, David Navarro, Jonatan Cantero i Marina Vidal, al Pere Quart.

Ja és aquí la tercera nit de Reis a Sabadell

Per tercer any consecutiu l’Ajuntament de Sabadell ha editat el conte nadalenc Nit de Reis a Sabadell. De nou il·lustrat per membres del col·lectiu sabadellenc de dibuixants i d’il·lustradors Bafarada. També novament, en la que ja s’està instaurant com una moderna tradició nadalenca a la ciutat, i des d’ahir, tothom podrà veure les il·lustracions del conte penjades a les parets del Casal Pere Quart.

Nit de Reis a Sabadell repeteix el text de les dues edicions anteriors, obra de David Vila i Ros, que relaciona divertit la tradició de la nit de l’any més esperada per la canalla amb el passat industrial, obrerista i tèxtil, de la ciutat. Sobre com va encarar el relat, l’escriptor ha fet cinc cèntims durant la inauguració de l’exposició: “El primer va ser contactar amb els Reis d’Orient per saber si recordaven el primer cop que havien vingut a Sabadell, feia un segle o un segle i mig, més o menys, i em van dir que ho recordaven molt. De Terrassa no se’n recordaven gens, però de Sabadell sí”, ha fabulat Vila i Ros.

3a edició del conte nadalenc ‘Nit de Reis a Sabadell’.

En aquesta ocasió els membres de Bafarada encarregats de posar la seva tauleta gràfica al servei del text de Vila i Ros han estat Jonatan Cantero, Laia Codina “cucatraca“, David Navarro i Marina Vidal. Tot un repte que els quatre artistes han encarat treballant de forma coral. “Havíem de tornar a fer il·lustracions que ja s’havien fet dues vegades, d’una forma que no semblés la mateixa il·lustració un altre cop, intentant canviar el punt de vista a com s’havia fet en anys anteriors”, ha explicat Vidal. Navarro ha dissenyat els personatges, en un estil còmode per tot l’equip. Vidal ha decidit el color, enguany dins la gama dels taronges per marcar la diferència amb els blaus i els vermells del 2016 i el 2017 respectivament.

David Vila i Ros llegeix el seu conte, acompanyat de les il·lustracions de la 2a edició. La primera edició es pot llegir aquí.

S’han imprès 15.000 exemplars del conte, que es distribuiran durant aquestes dates. Per exemple entre l’alumnat del cicle infantil i del cicle inicial de les escoles de la ciutat inscrites en l’activitat del fanalet del programa municipal Ciutat i Escola.

L’exposició romandrà oberta al públic només una setmana, fins al proper dimarts 18 de desembre.

Foto portada: Laia Codina, David Navarro, Jonatan Cantero i Marina Vidal, davant dues il·lustracions del ‘Nit de Reis a Sabadell’, que s’exposen al Pere Quart. Autor: MAClaveria.


SBD_scene és possible gràcies a la col·laboració del centre de còmic i arts visuals Escola Joso Sabadell i de la llibreria especialitzada en còmic Sabadell Còmics (antiga Norma Comics Sabadell).