Portada: 'Los que quedan', 'Ofrenda a la tormenta' i una de les nenas pochas.

Novembre d’autors a Sabadell Còmics (I): dissabte 16

Dissabte 16 i dissabte 23, la llibreria Sabadell Còmics ha organitzat dues signatures d’autors. En total seran nou els dibuixants i guionistes que aterraran a Sabadell durant unes hores per signar la seva obra.

Dissabte 16, de 12h a 14h, serà el torn de Josep Busquet, Álex Xöul, Mado Peña i Ernest Sala. Busquet i Xöul presenten Los que quedan. Publicat al 2018 a França (Ceux qui restent) i ara editat en castellà per Ponent Mon, el còmic ens presenta la situació recorrent en la fantasia d’un nen que viatja a un regne màgic per salvar-lo d’un perill terrible. La novetat que presenten Busquet i Xöul és que centren la història en el que succeeix mentrestant al món que el nen ha deixat enrera: l’angoixa dels pares, els rumors del veïnat per la seva desaparició o la investigació policial. Una obra que defuig la catalogació fàcil en un únic gènere i que ha guanyat el Premi Maurice Petitdidier 2019 d’autor no canadenc.

Ernest Sala també signarà exemplars de la seva darrera publicació: Ofrenda a la tormenta. Es tracta del tercer i darrer volum de l’adaptació en còmic de les novel·les de La Trilogía del Baztán de Dolores Redondo (juntament amb El guardián invisible i Legado en los huesos). Sala també ha editat fa poc Ruby, un artbook que recopila un centenar d’il·lustracions de l’artista.

Per la seva banda, Mado Peña té a la venda Nenas Pochas: a Tale of long nights and Mixtapes, el seu artbook de l’inktober de l’any passat. Moltes de les il·lustracions recopilades són inèdites. Peña va ser la guanyadora del Premi a la millor obra per votació popular al Saló del Còmic 2017, per Alma Cubrae. Amb guió de Gonzalo Torné i dibuix de Sergio Sandoval, en aquella ocasió Peña va ser la responsable del color.

La signatura tindrà lloc de 12h a 14h a la mateixa llibreria.

Portada: ‘Los que quedan’, ‘Ofrenda a la tormenta’ i una nena pocha.