Foto: Caba, Sáiz, López i una secció del cartell guanyador.

Què en diuen del cartell de la Festa Major els professionals de les arts gràfiques?

La Festa Major 2018 ja té cartell. Què en pensen els professionals del disseny i la il·lustració? Hem consultat a dos dissenyadors gràfics i a una il·lustradora de la ciutat per conèixer la seva opinió professional sobre el cartell que representarà la Festa Major.

Aquesta setmana s’ha pogut conèixer el cartell triat per ser la imatge de la Festa Major, que tindrà lloc els propers 7, 8, 9 i 10 de setembre, i que és obra de l’alumne del segon curs d’Il·lustració de l’Escola Illa Pau Manzano García. Des del diari digital iSabadell hem consultat a tres professionals de les arts gràfiques per saber què els hi ha semblat.

Jordi Caba. Dissenyador gràfic i il·lustrador. Director creatiu de CABUTI.

L’opinió de Jordi Caba sobre el cartell és positiva. “Trobo que la il·lustració de la torre de l’aigua és senzilla però molt fresca i divertida a la vegada”, comenta.

“La composició amb els focs artificials, el vermell de fons i la combinació d’una tipografia moderna tipus brush i una de pal sec més formal, li donen al conjunt una imatge potent i entenedora”, descriu Caba, que també trasllada una crítica constructiva: “penso que li afavoriria més un fons blau, que juntament amb el blanc de la tipografia, li donaria un aire més sabadellenc”.

Amb tot, creu que el disseny “està genial” i ens demana traslladar-li la seva enhorabona a l’autor.

Martí Sáiz. Dissenyador gràfic. Director d’art i CEO de Cèl·lula.

Martí Sáiz, més breu, valora que “el cartell és festiu, amb una icona reconeixible i compleix amb la seva funció”. “Però més enllà del cartell en si”, ens matisa Sáiz, que creu important valorar també el procés de selecció, “crec que val la pena reflexionar sobre el concurs tancat a les escoles de disseny” perquè “és una gran responsabilitat deixar en mans d’estudiants el cartell de La Festa Major de la ciutat que, possiblement és l’esdeveniment amb més difusió local”. Pel dissenyador, la Festa Major “és un moment únic per ensenyar la potencia d’una industria creativa local i projectar la marca de ciutat”. Per Sáiz, caldria “obrir el concurs a tots els ciutadans, amb un premi similar al concurs de cartells de San Fermín, o encarregar el cartell a professionals i artistes de reconegut prestigi”.

Imatge: Cartell provisional de la Festa Major de Sabadell d'enguany, obra de Pau Manzano.
El cartell guanyador. Autor: P. Manzano.

Fonts municipals ens expliquen que el cartell, titulat Explota la festa, no és el definitiu ja que l’Ajuntament encara pot fer alguna variació sobre l’obra de Pau Manzano, per adaptar-lo a la imatge corporativa del consistori.

Pam López. Dibuixant, il·lustradora i professora d’il·lustració infantil.

A la Pam López, il·lustradora, el cartell li ha agradat: “el trobo molt encertat perquè crec que té força i dinamisme”, sobretot, “la forma orgànica de la torre, les seves línies corbes, que et presenten un ball orgànic que dinamitza la festa”. De fet, que el motiu central sigui la Torre de l’Aigua, també és un encert per la il·lustradora, atès que “utilitzar una imatge tan representativa per Sabadell de seguida et situa a la nostra ciutat”. Sobre la paleta de color, López també té només paraules positives. “L’elecció de colors primaris com a opció per fer el cartell la trobo molt encertada, dominada pel dinàmic vermell, que et fa venir ganes de ballar amb la torre”, explica.

“Feliç de veure que el cartell el representa una il·lustració i que el guanyador és un jove de la nostra ciutat. Tinc ganes de veure’l penjat!”, conclou López.

Foto: Caba, Sáiz, López i una secció del cartell guanyador, obra de Manzano.

SBD_scene és possible gràcies a la col·laboració del centre de còmic i arts visuals Escola Joso Sabadell i de la llibreria especialitzada en còmic Norma Còmics Sabadell.