Altres vídeos virals ‘Made in Sabadell’

Després de ‘Compra en Sabadell’, que ha provocat una veritable onada de comentaris a les xarxes socials, i majoritàriament crítics, val la pena recordar altres creacions fetes des de o a Sabadell que han tingut èxit a Youtube. Algunes tenen un alt pressupost, d’altres són muntatges i altres són cassolandes.

Què ha triomfat a Youtube abans de ‘Compra en Sabadell?‘. Si el vídeo presumptament promocional del comerç de la ciutat ha provocat mal de cap, d’oïdes i gairebé d’estòmac a bona part dels internautes sabadellencs, ‘Som Sabadell‘ va provocar l’any passat admiració, i en aquest cas, a nivell mundial.

El vídeo promocional de Banc Sabadell, de la mà de l’Orquestra Simfònica del Vallès, ha dut la plaça Sant Roc a milions de llars dels cinc continents. Podeu veure aquest vídeo, el pressupost del qual evidentment no té res a veure amb la resta de vídeos locals, a la portada de la informació.

‘Som Sabadell’ va cloure una campanya de publicitat feta per l’entitat financera l’any passat. El vídeo ja porta gairebé 11 milions de visites i probablement a ritme de simfonia i de la principal empresa cultural de la ciutat ha estat el major aparador de la ciutat en la darrera època a escala global. S’ha aprofitat prou aquest potencial?

Monòleg de Manuel Bustos. 33.000 visites

Durant els dies posteriors a l’esclat del cas Mercuri, de presumpta corrupció amb epicentre a l’ajuntament de Sabadell, un vídeo protagonitzat per un sabadellenc il·lustre també ha aconseguit milers de visites. Ha estat un muntatge amb declaracions de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, en una entrevista amb Justo Molinero. El vídeo, al qual s’han afegit uns riures de fons però del qual no s’ha manipulat cap declaració, estava gravat quan l’Ajuntament va rebre el premi al consistori més transparent d’Espanya.

‘Monólogo de Manuel Bustos (alcalde de Sabadell)’ ha aconseguit en aquest temps més de 33.000 visites i durant uns dies va ser molt vist a centenars d’ordinadors de tota Espanya que trobaven Bustos parlant de la transparència municipal i de l’honradesa mentre els Mossos d’Esquadra posaven sota sospita tota la corporació municipal i el propi alcalde era imputat per quatre delictes contra l’administració pública.

Plora Sabadell. 58.000 visites

Quan la viralitat d’un vídeo era un concepte gairebé desconegut, Sabadell ja en tenia d’alguna manera un. Un col·lectiu de persones vinculades a les Barraques de Festa Major van elaborar un vídeoclip amb motiu de la Festa Major de l’any 2007 crític amb el consistori encapçalat per Bustos. El vídeo estava rodat bàsicament al Centre (Mercat Central, plaça del Gas, plaça Sant Roc) i denunciava l’especulació urbanística i l’estil personalista de Bustos.

Amb unes caretes i un ball peculiar, a més d’una lletra escrita per a l’ocasió, Plora Sabadell té a dia d’avui gairebé 58.000 visites. La canço és coneguda també com Ai Manué.

Callejeros Zona Hermètica

Ja en un altre ordre de coses, durant molt temps el vídeo sobre sabadellenc més seguit i comentat a Youtube ha estat el capítol que el programa Callejeros va dedicar a la Zona Hermética de Sabadell. Va provocar diverses queixes pel seu tractament, tant per part de l’Ajuntament com dels locals d’oci nocturn de la ciutat. Consideraven que era parcial i sensacionalista i que s’extremaven les situacions que de tant en tant passaven (i continuen passant) en aquesta zona de la ciutat durant els caps de setmana.

Però separats per diverses parts i pujats per diferents persones, el capítol de Callejeros a Sabadell té desenes de milers de visites, que observen com hi ha barralles, joves passats de beguda i drogues o la famosa escena d’un grup de persones amb gana després de la festa a la recerca d’un frankfurt.

Recordeu algun altre vídeo sobre la nostra ciutat que hagi estat viral o tingut molt èxit? Ens el feu arribar mitjançant un comentari, correu a redaccio@isabadell.cat o cita a les xarxes socials?

Pau Llonch, músic d’AdVersaris, educador i vinculat a diversos moviments socials de Sabadell recorda per Twitter a iSabadell el vídeo #sobrencadires que, amb una alta presència de sabadellencs, va denunciar el que consideraven com cinisme davant la Marató que TV3 va dedicar a la pobresa.

En aquest vídeo es denunciava aques tipus de maratons solidàries mentre no es persegueix amb totes les possibilitats l’evasió fiscal, la desigualtat social i, a nivell general, el sistema capitalista. ‘Sobren cadires‘ té més de 140.000 visites a dia d’avui.

Comments are closed.