Amnistia Internacional

Amnistia Internacional inicia una campanya contra la tortura

  • La campanya de recollida de signatures contra la tortura durarà dos anys.

  • La secció sabadellenca realitzarà més accions durant els propers mesos.

La secció sabadellenca d’Amnistia Internacional ha engegat una campanya de recollida de signatures sota el títol ‘Stop Tortura’ per pressionar als governants i aconseguir abolir la comissió d’aquests actes.

El parc de Catalunya ha estat el punt escollit pels membres locals d’Amnistia Internacional per situar una carpa amb informació sobre la tortura i per recollir signatures contra aquests actes que estan prohibits a tot el món des de fa 30 anys. Amnistia Internacional assegura que no tant sols no s’ha abolit la tortura, sinó que el nombre de tortures i maltractaments ha crescut en un 12 per cent en el darrer any en 112 països de tot el món.

La coordinadora del grup sabadellenc d’Amnistia Internacional, Rosa Blázquez, assegurat:

No es persegueix als torturadors. Hem iniciat una campanya que durarà dos anys per pressionar als estats perquè compleixin el conveni contra de la tortura i no només els 156 estats que tenen rubricat el conveni que es va signar a l’ONU a l’any 1984. La tortura té un problema, es fa en secret, només es suposa que es practica però no es pot demostrar”.

Amnistia Internacional assegura que la tortura es practica en tots els continents, fins i tot a països de la Unió Europea (AI manté que la tortura es practica a Espanya) però s’utilitza de forma sistemàtica en països com el Marroc, Mèxic, Filipines, Nigèria o Uzbekistan. Es el que volen denunciar amb la campanya Stop Tortura.

Dos casos concrets

Els membres d’Amnistia Internacional a Sabadell, han recollit signatures per dos casos particulars, per arribar a una globalitat. Un primer cas és el del marroquí Ali Arrass, extraditat de Bèlgica al Marroc per càrrecs de terrorisme, on va ser detingut durant 12 dies, i segons assegura, el van pegar, li van donar descàrregues elèctriques i li van causar cremades amb cigarretes. Actualment compleix una condemna de 12 anys, per declarar-se culpable –segons manifesta Arrass- per les declaracions fetes sota tortura.

El segon cas pel que es demanen signatures és per la mexicana Claudia Medina, quan a l’any 2012 uns soldats de la marina van irrompre a casa seva i li van lligar les mans, li van embenar els ulls i la van portar a la base naval acusada de pertànyer a una poderosa banda criminal. Va rebre descàrregues elèctriques, va ser agredida físicament i sexual, fent-la signar un document amb una declaració que ella no havia fet. Més tard li van ser retirats els càrrecs però encara no s’han investigat les denuncies de tortura formulades per Medina.

Foto portada: Carpa instal·lada al Parc de Catalunya. Autor: David B.

One Comment