El llac del parc de Catalunya, gairebé sec, el 24 d'abril de 2024. Autor: J.d.A.

Farrés anuncia que els ànecs del llac seran traslladats finalment a un altre indret

L’Ajuntament mou fitxa en la crisi dels ànecs del parc de Catalunya. El consistori capturarà i traslladarà els ocells aquàtics que s’han quedat al llac malgrat que fa una setmana que s’ha buidat. Així ho ha anunciat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en un missatge als seus seguidors a les xarxes socials.

Una setmana després del buidatge del llac, Farrés ha anunciat que l’Ajuntament havia coordinat el buidatge del llac amb “biòlegs i ornitòlegs” partint de la base que “una part important” dels ànecs són salvatges i per tant marxarien del llac un cop s’hagués buidat. L’última opció era la “captura” perquè “els genera moltíssim estrès”.

Però la realitat és que almenys una part dels ànecs s’ha quedat a la zona malgrat que no hi ha aigua i busquen aliments on poden. Amb aquest panorama i davant crítiques creixents a nivell social i polític (ERC, Sabadell En Comú Podem o el PP, per exemple) l’Ajuntament anuncia ara que “farem una captura però amb molt de compte” per agafar les ànecs de la zona i traslladar-los a un altre indret. Aquest dijous el Síndic Municipal de Greuges també ha anunciat que obria una actuació d’ofici al respecte. I les entitats animalistes havien demanat poder actuar per retirar els ànecs i garantir la seva seguretat.

“Volem tornar a tenir el parc com tots el coneixem”

Farrés ha reiterat que l’Ajuntament ha buidat el llac perquè “el decret de sequera ens ha obligat a fer-ho”. Recorda que l’Ajuntament el volia reomplir amb aigua freàtica. Però la Generalitat no és que ho hagi denegat sinó que ha donat la callada per resposta. Davant d’això, i amb males olors i un nivell molt baix d’aigua, l’Ajuntament es va decidir a buidar el llac fa unes setmanes.

“Tornarem a reclamar que el puguem omplir totalment o parcial amb aigua freàtica”. Fins i tot ara s’obre una altra via, que fins ara no s’havia emprat. I és que el llac del parc de Catalunya sigui declarat refugi climàtic per a l’estiu, cosa que permetria omplir el llac com es permetrà amb les piscines municipals o fins i tot les comunitàries. “Al final el que volem és tornar a tenir el parc de Catalunya com tots els coneixem”, assegura Farrés.

L’alcaldessa agraeix la “sensibilitat” que s’ha mostrat a nivell general en relació als animals. “Diu molt de nosaltres com a ciutat”, assegura.

Foto portada: el llac del parc de Catalunya, gairebé sec, el 24 d’abril de 2024. Autor: J.d.A.

Comments are closed.