Espai d'Art Arteneu. Autor: cedida.

La Casa Taulé, a punt per reobrir: neix l’Arteneu

  • L’Arteneu, l’únic centre d’art d’aquestes característiques de la província, oferirà quatre cursos diferents a partir del 8 de novembre: música, dansa, teatre i arts plàstiques.
  • La matrícula tindrà un 50 per cent de descompte durant tot el mes de novembre per compensar el retard a l’hora d’obrir el centre.

Dos sabadellencs van recuperar l’emblemàtica Casa Taulé, l’antiga seu de l’Aliança Francesa, per impulsar-hi un nou projecte socioeducatiu: el primer Arteneu de Sabadell, dels Vallesos i de la província de Barcelona: Es tracta d’un centre d’art per a infants i joves d’entre 5 i 18 anys amb necessitats educatives especials. El centre obrirà les portes el 8 de novembre, quan és previst que tingui la llicència per fer-ho, i, amb ell, també ho faran les portes del bar; “un espai d’especial importància per a la socialització”, destaquen els fundadors de l’Arteneu, Eloi Moya i Anna Fernàndez. La matrícula i els packs promocionals estaran a meitat de preu durant tot el mes de novembre per compensar l’endarreriment de l’obertura.

——————–PUBLICITAT——————-

——————–PUBLICITAT——————-

El principal objectiu de l’Arteneu és, segons els seus directors, “tractar de forma holística els nois amb necessitats especials (Trastorn de l’Espectre Autista, Trastorn de l’Atenció o Funcionament Intel·lectual Límit), però sempre amb l’art com a fil conductor i transformador”. En aquest sentit hi haurà una oferta multidisciplinària que podrà ampliar-se en funció de les demandes dels alumnes i de les famílies. De moment les classes seran en horari de tarda i de dilluns a divendres, després de la sortida escolar. Hi haurà la possibilitat de cursar una formació en música, dansa, teatre i arts plàstiques. És previst que l’Arteneu comenci el curs el 8 de novembre, quan ja tindrà la llicència municipal per fer-ho. La codirectora del centre, Anna Fernàndez, descriu la línia que seguiran:

“Volem ser un referent d’excel·lència i qualitat amb activitats especialitzades i adaptades mitjançant l’art, un mitjà inclusiu, amb tota una àmplia gamma d’activitats humanes, creatives i amb formes d’expressió que apel·len als sentits i les emocions i, alhora, amb components socials i neuronals” explica la codirectora.

En aquest sentit, l’Arteneu tindrà un acord amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) perquè els alumnes puguin fer pràctiques al centre d’art sabadellenc, igual que amb l’Escola Xaloc i amb l’Hospital Universitari Parc Taulí. També tenen un acord de col·laboració amb CIPO perquè s’encarregui de la neteja.

La doctora Montse Pàmies, Eloi Moya, Anna Fernàndez i Manela Delgado. Autor: cedida.

Moya i Fernàndez van detectar la necessitat d’oferir una formació d’aquestes característiques, així com un espai de trobada i socialització, a les persones amb necessitats especials (TDA, TEA, FIL). En la presentació d’aquest dijous, la cap de Salut Mental Infantil i Juvenil del Taulí, Montserrat Pàmies, ha reconegut que era un espai necessari en vista dels 700 infants i joves amb TEA i les 2.000 diagnosis de TDA i FIL que tracta actualment el consorci sanitari. Pàmies assegura que això ajudarà a millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu.

Foto portada: Espai d’Art Arteneu. Autor: cedida.

Comments are closed.