cafes_cient_2023. Autor: cedida.

‘Cafès científics’: 7 trobades per maridar ciència i divulgació

Arriba l’onzena edició del programa de ‘Cafès Científics a Sabadell‘. Una iniciativa organitzada per set entitats sabadellenques que es dediquen a la recerca i a la seva divulgació. De febrer a novembre, un dimarts al mes a les set de la tarda, cada entitat organitzadora iniciarà una conversa sobre un tema d’actualitat. Es tractaran temes com els canvis climàtics passats i presents, la carrera a la lluna i els horts socials, entre d’altres.

Els Cafès Científics de Sabadell estan afiliats des del començament a la Xarxa Internacional de Cafès Científics, doncs és un acte que se celebra a molts llocs del món.

L’objectiu del projecte és oferir al públic la possibilitat de conversar amb persones expertes de diferents àmbits de la ciència. Tot això, en un ambient distès i informal que fomenti el diàleg. Les xerrades tindran lloc al bar de la Unió Excursionista de Sabadell. Segons els organitzadors del projecte, les xerrades defugen de les tradicionals conferències magistrals per cercar un ambient més propens per l’intercanvi d’opinions.

El funcionament de les converses serà el següent: la persona convidada exposarà breument el tema i establirà un diàleg amb els assistents que poden plantejar dubtes i reflexions pròpies.

Programa complet

  • 21 de febrer: La Gran Mortaldat: l’extinció massiva més devastadora de la història de la vida a la Terra. L’expert és el paleontòleg Chabier de Jaime, de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.
  • 21 de març: La crisi climàtica a Catalunya: escenaris i alternatives camí del 2030. Amb l’investigador sobre globalització Joan Buades; i l’entitat Unió Excursionista de Sabadell. Secció Natura.
  • 18 d’abril: Radiofàrmics, una aplicació de la química i la radioactivitat, dues paraules amb molt mala premsa. A càrrec del químic inorgànic, Joan Suades; i l’entitat Fundació Bosch i Cardellach. Secció de Ciència i Tecnologia.
  • 23 de maig: Què aporten a la ciutat els horts socials i comunitaris? Amb l’hortolà urbà Josep Maria Vallès. De la mà de l’entitat La Ruda. Amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica.
  • 19 de setembre: La nova carrera especial a la Lluna. A càrrec de l’astrofísic i director científic de l’Astronòmica de Sabadell, Albert Morral.
  • 17 d’octubre: Els mamífers del Vallès. Amb el biòleg i membre del grup de mamífers de l’Associació per la Defensa de l’Estudi de la Natura a Catalunya (ADENC), Quel Vilalta.
  • 21 de novembre: Dependència, fragilitat… i ara que fem? A càrrec de l’infermera Carol Casamitjana. De la mà de l’entitat Filial del Vallès Occidental de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques.

Foto portada: cafes_cient_2023. Autor: cedida.

Comments are closed.