Verema Parc Agrari. Autor: David B.

Comença la verema al Parc Agrari amb afectacions pels senglars

El responsable de camp de la vinya del Parc Agrari de Sabadell i enòleg de Can Calopa, Iñigo Haughey ha manifestat que “aquest 2021 és un bon any de collita, hem tingut sequeres importants però tot i així el balanç del final de l’any és positiu”.

“Tenim els mateixos quilos que al 2019, ja que l’any 2020 va ser un any molt dolent. Aquest any, però, estem tenint afectació pels senglars. Al haver-hi aquesta sequera el senglar va molt faltat de menjar i entra a la vinya i ens fa una miqueta de mal, destrossa xarxes i es menja el raïm”, ha explicat l’enòleg  

Haughey assegura que “abans de posar les xarxes a la vinya, fa cinc temporades, havien tingut problemes puntual amb els senglars i els ocells i al posar les xarxes es van solventar. Aquest any hem vist que han tornat els senglars i haurem de prendre altres mesures com evitar el pas a la finca (tot i ser una finca pública) i que pot generar conflictes. El problemes amb els senglars creiem que cada any anirà a més”.

De 5 a 6 tones de raïm

Al Parc Agrari es recullen cada any entre 5.000 i 6.000 quilos de raïm, entre 2.500 i 3.000 de blanc i uns 2.000 o 2.500 de negre. Pel que fa a les varietats es recullen uns 1.000 quilos de Chardonnay, 1.500-2.000 de Xarel·l0, uns 1.500 de Marlot i uns 800-1.000 de Garnatxa.

“Encara és aviat per determinar com serà el vi de la collita d’enguany, perquè tot just hem començat aquesta setmana a fer probes de maduració i a entendre com està el raïm, veure quina acidesa té i quina concentració alcohòlica. A priori sembla que els paràmetres son bons i l’equilibri entre sucres i acidesa és bastant bo. Crec que anirà en la línia dels vins que hem estat elaborant fins ara”, ha manifestat el responsable de la vinya.  

Foto portada: aquest dijous, al Parc Agrari. Autor: David B.

Comments are closed.